Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Zo maak jij je eigen boeket van kunstbloemen

Kunstbloemen worden steeds populairder. Een van de redenen hiervoor is dat ze allang niet meer van echt te onderscheiden zijn. Dat is goed nieuws voor iedereen die wat moois in huis wil halen maar geen groene vingers heeft. Ook als je creatief bezig wilt gaan met het samenstellen van je eigen unieke ruimte is dit goed nieuws. Als wij aan kunstbloemen denken, gaan onze ideeën namelijk eerst uit naar oubollige, bloemen in pot. Gelukkig is dit lang niet meer het geval. Wist jij bijvoorbeeld al dat je kunstbloemen ook los kan kopen? Dit biedt een tal van mogelijkheden omdat je zo je eigen unieke boeket kan samenstellen. Dat is erg leuk als je bepaalde kleurelementen uit je interieur terug wilt laten komen, maar misschien nog leuker om als cadeau te geven!

Stel een boeket samen van kunstbloemen

Om zo’n ontzettend mooi boeket samen te stellen moeten we bij het begin beginnen. Dat kan de keuze van een vaas zijn. Zo kan je kiezen voor een kleine vaas die wat dikker is, of bijvoorbeeld een grotere vaas. Ook het ontwerp en de kleur van de vaas kan ertoe doen, doordat dit bijvoorbeeld de kleuren van het boeket mooi kan complementeren. Als je van plan bent het boeket als een cadeau weg te geven kan een mooie vaas het gebaar natuurlijk helemaal afmaken. Zo kun je er voor kiezen om ook nog een leuke strik om de vaas te doen of zelfs de vaas zelf te personaliseren. Als je eenmaal nagedacht hebt over een vaas, wordt het tijd om na te denken over de kleuren die je wilt gebruiken als dat je voornaamste focus is. Weer anderen beginnen met het maken van een boeket omdat zij willen dat een bepaalde bloemsoort veel terug komt. Als je hier een keuze in hebt gemaakt, wordt het tijd om de bloemen zelf uit te kiezen. Dit kan je natuurlijk in de winkel doen. Kunstbloemen kun je natuurlijk ook online bestellen waar je vaak een grotere keuze hebt.

Overige tips voor het samenstellen van je boeket

Naast de bloemen en kleuren die je wil gebruiken, is het nog belangrijk om stil te staan bij andere aspecten. Zo is het leuk om te spelen met hoogteverschillen om je boeket interessanter te maken om naar te kijken. Naast kunstbloemen kun je ook takjes of soorten kunstgrassen toevoegen voor een speelser effect. Tenslotte kun je er ook voor kiezen om wat groens toe te voegen, zodat de kleuren van je boeket er nog mooier uitspringen. Nu kan jij aan de slag met het creëren van je eigen boeket van kunstbloemen!