Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Slotenmaker inschakelen voor inbraakbeveiliging

Wanneer jij net een nieuw huis hebt gekocht, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je jouw woning inricht. Het kopen van een inboedel kan soms heel erg duur zijn en hier wil je natuurlijk lang van kunnen genieten. Toch is dit soms niet mogelijk en dit komt doordat er veel inbraken in Nederland zijn. Criminelen vinden het ook interessant dat jij een nieuwe inboedel neemt. Een inbraak kan heel erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat jij niet meer veilig in jouw woning kunt wonen. Je wilt natuurlijk een veilig gevoel hebben in jouw woning en daarom kan het inschakelen van een slotenmaker een goed idee zijn.

 

Een slotenmaker heeft namelijk veel kennis en expertise op het gebied van inbraakbeveiliging. Zo weten ze precies waar een inbreker naar kijkt en hoe je verschillende punten van het huis kunt versterken. Daarnaast kunnen ze voor verschillende redenen ingeschakeld worden en kan het soms heel erg handig zijn. Wil jij weten waarmee slotenmakers je allemaal kunnen helpen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je alles over slotenmakers te weten komt.

Sloten controleren en vervangen

Een slotenmaker heeft natuurlijk veel ervaring met sloten en kan ook een slecht slot herkennen. Veel huizen in Nederland hebben verouderde sloten en dit is een groot nadeel voor de inbraakbeveiliging. Een inbreker kan namelijk binnen een paar seconden het slot forceren en op deze manier bij de inboedel komen. Dit doet de inbreker door het cilinder uit het slot te trekken. Ze kunnen langskomen om de sloten te controleren en eventueel te vervangen met een goed slot. De sloten van een slotenmaker hebben vaak een veel hogere kwaliteit, maar welk slot heb je nu nodig? Lees het hieronder.

Sloten met een SKG** of SKG*** keurmerk

Het kwaliteit van het slot wordt bepaald door het keurmerk en dit is vaak het SKG** of SKG*** keurmerk. Een erkende slotenmaker verkoopt alleen sloten met dit keurmerk en deze sloten zijn heel erg handig. Ze bieden namelijk heel veel weerstand tegen een inbreker en hierdoor kan de inbreker niet meer het cilinder uit het slot trekken. Toch is het van belang om te kijken naar de verschillende sloten en moet je luisteren naar de adviezen van de slotenmakers. Ze weten namelijk precies welk slot je nodig hebt en hoe je deze moet onderhouden. Je moet de sloten namelijk regelmatig onderhouden, anders is de kans groot dat de kwaliteit van het slot achteruit gaat.

Sleutel laten bijmaken bij een slotenmaker

Naast het vervangen van sloten en het forceren van defecte sloten, kan een slotenmaker nog veel meer voor jou betekenen. Heb jij bijvoorbeeld een extra sleutel nodig voor een bepaald slot? Dan kan je deze laten bijmaken bij slotenmakers en dat is op verschillende momenten erg handig. Je kunt deze sleutel bijvoorbeeld aan een familielid geven, zodat je altijd naar binnen kunt gaan als je een sleutel kwijt raakt. Kijk snel op het internet naar een aanbieder in de omgeving, zodat je snel geholpen kunt worden.