Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Zitcomfort is essentieel bij stoelen kiezen

Als je op zoek gaat naar nieuwe stoelen kijk je meestal eerst naar het model en de stijl. En dat is prima natuurlijk. Je wilt modellen kopen die je mooi vindt en die passen bij de rest van je interieur of op zijn minst de tafel waar je ze bij gaat zetten. Toch is het design niet het belangrijkste punt voor de juiste aankoop. Je kunt een model nog zo prachtig vinden, als je er niet comfortabel op kunt zitten dan ga je spijt krijgen van je investering. En dat zou jammer zijn. Daarom gaan we in dit artikel in op het belang van comfortabele modellen en hoe je op voorhand kunt ontdekken welke modellen dat zijn in jouw geval. Zo koop je niet alleen mooie exemplaren, je koopt ook modellen waar je lang plezier van hebt.

Design is leuk maar niet alles

Zoals we al aangegeven hebben is het tof om mooie stoelen uit te zoeken. Toch mag het wat ons betreft niet de enige doorslaggevende factor zijn bij je keuze. Bedenk eens goed wat jij prettig vind als je zit. Hou je van een hard zitvlak of heb je liever een zitvlak dat zacht is? Ga je lang zitten op de modellen die je wilt kopen? Wil je bijvoorbeeld avondvullend kunnen tafelen of een dag werken aan de tafel die erbij hoort? Dat zijn allemaal factoren om aan te denken bij je keuze. Als je een model zoekt waar je maar even op hoeft te zitten maak je een andere keuze dan wanneer je een model nodig hebt om lang op te zitten.

Kies stoelen die lekker zitten

Kies daarom altijd stoelen die lekker zitten. Dat kun je ontdekken door ze daadwerkelijk te testen. Maar dat hoeft niet perse. Als je online je bestelling doet kun je ook de juiste keuze maken door op de juiste details te letten. Vind je het fijn om een model te hebben met armleuning, kies daar dan ook voor. Wil je rechtop zitten? Kies een model met een rechte leuning. Wil je ook wat achterover kunnen hangen? Ga dan voor een model met een minder rechte rugleuning of een leuning die mee veert. Wil je extra ruimte om te zitten? Er zijn modellen met een groot zitvlak. Ga de komende tijd eens heel bewust zitten en ontdek welke modellen je goed bevallen.

Bedenk of je bekleding wilt

Stoelen met bekleding hebben over het algemeen meer zitcomfort. Zeker als ze zowel bekleed zijn op het zitvlak als het rugvlak. Dat maakt lang tafelen of lang werken aan een tafel een stuk fijner. Vaak zijn het modellen die wat groter zijn. Mocht je daar de ruimte niet voor hebben dan kun je dat eventueel oplossen met losse kussentjes. Dat ziet er ook erg leuk uit.

Zorg dat de stoelen goed onder de tafel passen

Voor je daadwerkelijk stoelen gaat bestellen is het handig om de maten op te meten van je favoriete modellen en van je tafel. Dan kun je meten of de modellen van je keuze ook onder je tafel passen. Dat is zeker belangrijk als je modellen met armleuning hebt gekozen.