Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Stappenplan voor het werken met een rolsteiger

Werken met een rolsteiger zorgt voor extra gemak en veiligheid. Dit geldt alleen wanneer er op de juiste manier wordt gewerkt met een dergelijke steiger. Het is namelijk belangrijk om enkele veiligheidsvoorschriften te gebruiken en op de juiste manier aan de slag te gaan. Ga jij binnenkort voor het eerst aan de slag op een rolsteiger? Lees dan gauw het volgende stappenplan voor het werken op een rolsteiger.

 

Schone en gladde ondergrond

Je kunt eenvoudig een rolsteiger bestellen op Rolsteiger.net en direct aan de slag. Toch moet je jouw enthousiasme allereerst bedwingen en ervoor zorgen dat je veilig aan de slag kunt. Dit doe je allereerst door te zorgen voor een schone en veilige oppervlakte om op te werken. Ga je rollen met de steiger? Dan moet het pad natuurlijk effen zijn. Haal alle spullen van de grond, zodat je veilig en effectief aan de slag kunt.

 

Veiligheidscontrole

Voordat je de steiger opgaat, is het belangrijk om een veiligheidscontrole te laten uitvoeren. Kijk of alles stevig is, of de steiger goed is gemonteerd en of de remmen op de wieltjes staan. Je kunt het beste twee personen onafhankelijk een controle laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je veilig de steiger op kunt gaan en aan de slag kunt. Het beste is natuurlijk om een professional te laten kijken naar jouw rolsteiger. Je kunt de rolsteiger zelf installeren, maar wanneer je hier niet bekend mee bent, kun je dit beter door een deskundige laten doen.

 

Neem je spullen mee

Ga je schilderen, schoonmaken of bouwen? Dan is het belangrijk dat je alles wat je nodig gaat hebben voor de klus, meeneemt op de steiger. Zorg dat je een veilige plek hebt op de steiger waar je alle spullen kunt opslaan. Zo kun je in één keer aan het werk en hoef je niet telkens steiger op en steiger af.

 

Ga jij binnenkort ook een rolsteiger huren via Rolsteiger.net? Zorg dan dat je van tevoren weet hoe je om moet gaan met een rolsteiger. Maak gebruik van het bovenstaande stappenplan om veilig te kunnen bouwen, schilderen of schoonmaken op een rolsteiger. Je kunt dan niet alleen een stuk veiliger aan de slag dan op een ladder, maar je kunt ook een stuk effectiever doorwerken op een rolsteiger.

 

Gerelateerde artikelen

Help, ik ben gestoken door een wesp!

Het uitkiezen van uw nieuwe voordeurluifel

Zelf een wespennest verwijderen?