Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Tips voor de leukste vakantie in Noord-Holland

Vakantie, de mooiste tijd van het jaar. Heerlijk tot rust komen en je hoofd leegmaken. Een tijd waarin niks moet en alles kan. Dat je uitstekend de vakantieperiode in eigen land kan doorbrengen, mag geen nieuws meer voor je zijn. Maar welke uitjes en activiteiten kan je nou het best plannen wanneer je de rustdagen in Noord-Holland spendeert?

Noord-Holland heeft zoveel moois te bieden. Met haar schilderachtige vissersdorpjes en uitgerekte stranden. Maar ook aan grote steden geen gebrek. Genoeg te doen dus!

 

Amsterdam

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar wanneer je op vakantie bent in Noord-Holland, mag een bezoekje aan onze hoofdstad zeker niet ontbreken. Het stikt hier van de toeristen en dat is zeker niet zonder reden. Er is zoveel te doen in deze wereldstad. Van schitterende musea tot een enorm divers aanbod aan restaurantjes en cafés. Maar ook de stadsparken lenen zich bij uitstek uit voor mooie wandelingen.

 

De kust

Aan stranden geen gebrek in deze westelijke provincie. Neem bijvoorbeeld populaire badplaatsen als Zandvoort aan Zee of Egmond aan Zee. Als het weer het toelaat is het hier heerlijk vertoeven. Vergeet je parasol en de zonnebrand niet. Noord-Holland biedt ook voldoende mogelijkheden voor een bungalow aan zee. Dat is toch heerlijk? Rechtstreeks vanuit je verblijf het strand op lopen. Kies bijvoorbeeld voor een bungalowpark in Julianadorp en ga eens een heerlijke kop koffie drinken bij dichtstbijzijnde strandpaviljoen.

 

Texel

Mensen vergeten het wel eens, maar Texel hoort ook gewoon bij Noord-Holland. Daarom mag dit schitterende Waddeneiland niet ontbreken in dit artikel. Texel is van enorm veel mensen uit binnen- en buitenland de favoriete vakantiebestemming. Het eiland van de schapen biedt een breed scala aan opties om je tijdens de vakantie te vermaken. Maak bijvoorbeeld eens een mooie, lange wandeling door natuurgebied de Slufter of bezoek de vuurtoren in de Cocksdorp. Wanneer je de vakantie op dit eiland doorbrengt, is het meenemen of huren van een fiets een absolute aanrader.

 

Alkmaar

Ook deze Noord-Hollandse stad is er eentje waar je moet zijn geweest. In het historische centrum van deze stad is enorm veel te doen. Bezoek de wereldberoemde kaasmarkt of strijk neer op één van Alkmaars heerlijke terrasjes. De stad staat vol met historische gebouwen, zoals kerken en andere rijksmonumenten.

 

Volendam

Wie kent dit vissersdorpje niet. Vele bekende Nederlanders hebben dit schitterende plaatsje op de kaart gezet. De wereldberoemde boulevard is zeker het bezoeken waard. Neem een heerlijke verse haring of geniet van een zalige portie kibbeling. Ga eens op de foto in klederdracht of bezoek een traditionele palingrokerij. Je hoort het al, genoeg te beleven in Volendam.