Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Tips voor een rustigere werkomgeving

Een onrustige werkomgeving levert veel problemen met zich mee. Door een onrustige werkplek, kunnen medewerkers zelf ook heel onrustig worden. De onrust kan leiden tot ziekte onder de medewerkers. Met teveel ziekte onder de werknemers, is het lastig om de taken af te maken. In deze blog lees je verschillende tips om de rust terug te vinden op de werkvloer.

 

Stilte

Stilte op de werkvloer levert een aantal voordelen op. Wanneer het stil is, wordt de stress en spanning vermindert. Op het moment worden mentale reserves aangevuld en creëer je vernieuwing van de hersencellen. Bovendien neem je bewust afstand van alles wat je doorgaans afleidt.  In de tijd van stilte ga je van denken naar voelen.

 

Groepsbeweging

Beweging kent vele voordelen. Wanneer iemand heeft gesport, voelt diegene zich beter en is de persoon ook rustiger in zijn hoofd. Door te sporten komt er endorfine vrij. Door endorfine voel je je direct actiever en helder. Een aantal sporten die goed helpen zijn onder andere, yoga, hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen.

 

werksfeer

De een houdt van sfeer, maar de ander werkt toch liever in alle stilte. Het belangrijkste is dat je de werkomgeving zo kan aanpassen, dat beide personen prettig kunnen werken. Dit kan door bijvoorbeeld naast een algemene kantoorruimte ook kamers of stilte plekken te creëren. Hierdoor kunnen de personen die liever op dat moment in stilte werken, zich even terugtrekken.

 

Rust nemen

Mensen willen het liefst zo snel mogelijk alles hebben gedaan. Van de ene vergadering naar de andere. Het is belangrijk om rust te nemen tijdens deze afspraken. Zorg dat je even eet of iets drinkt. Als je minder haast hebt tijdens een afspraak, zul jij je rustiger in jouw hoofd zal voelen.

 

5S Lean methode

De 5S methode is gericht op het tegengaan van verspilling en het creëren van overzicht. De methode volgt een duidelijke structuur. Namelijk observeren, analyseren en samenwerken aan oplossingen van overzicht. Wil je de 5S methode implementeren, onthoud dan goed dat je aandacht zult hebben voor de 5S’en. De 5S’en staan voor scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden.

 

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een duidelijker beeld hebt, hoe je rust op de werkvloer kan creëren. Succes!