Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Trainen voor de vierdaagse doe je zo

Trainen voor de vierdaagse doe je zo

De welbekende vierdaagse van Nijmegen is er natuurlijk niet één die je zomaar loopt. Met dagelijks 40 of zelfs 50 kilometer in de benen wordt er het nodige van je lichaam en ook geest gevraagd. Het is dus ontzettend belangrijk dat jij je goed voorbereid, maar ook zorgt voor het juiste materiaal. Een wandeling van 40 kilometer op een paar sneakers is natuurlijk geen verstandige keuze. Om je hierin te kunnen helpen, hebben we een aantal tips voor je die kunnen bijdragen aan een succesvolle wandeling.

 

Zorg voor het juiste schoeisel

Veel mensen die tijdens de vierdaagse het veld moeten verlaten, hebben last van hun voeten. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat je de juiste schoenen draagt. Je doet er daarom dus ook goed aan om naar een speciaalzaak te gaan en samen met een ervaren iemand te kijken naar welke schoenen het beste bij jouw voeten en ook lichaamsbouw passen. Zo verklein je namelijk de kans op blaren en vergroot je de kans dat je de vierdaagse uitloopt.

 

Neem voldoende rust

Tijdens de vierdaagse zelf is wat extra rust natuurlijk een stukje lastiger. Toch kun je wel zorgen dat jij je lichaam en dus ook vooral je voeten maximaal ontziet nadat je een dag hebt gewandeld. Door je voeten te laten masseren door een masseur of door het Beste voetmassage apparaat, zal je al snel merken dat je je een stuk beter voelt. Schaam je er dus absoluut niet voor en denk vooral aan jezelf. Want alleen dan kun jij de finish halen!

 

Bouw rustig op

Direct 30 kilometer gaan lopen dat is natuurlijk niet verstandig. Begin daarom op tijd met het trainen, zodat je alle tijd hebt om op het niveau te komen waar je uiteindelijk wilt zijn. Dit kun je doen door een schema te volgen, maar natuurlijk ook door te trainen met een coach. Belangrijk is dus dat je niet alleen zorgt voor het juiste schoeisel via 5top, maar ook voor de juiste training.