Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor een vakantie met de auto

Het weer wordt beter, de corona-maatregelen zijn grotendeels opgeheven en de zomervakantie komt eraan. Dit betekend voor veel mensen: eindelijk weer nadenken over een mooie vakantie. Gaan we dit jaar naar het buitenland, of blijven we hier? Gaan we naar de zon, of liever een stedentrip? Nemen we het vliegtuig of de auto? Dit zijn vragen die nu bij veel mensen worden gesteld. Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, komen daar nog een aantal andere vragen bij. In deze blog lees je een aantal dingen waar je aan moet denken als je met de auto op vakantie gaat.

Is mijn auto wel klaar voor een lange rit?

Het laatste wat je wilt, is tijdens een lange rit naar het buitenland langs de weg komen te staan met autopech. Het is daarom ook heel belangrijk om van tevoren je auto goed na te laten kijken. Check bijvoorbeeld je oliepeil, bandenspanning en airco. Je wilt natuurlijk niet in een oververhitte auto door warme landen rijden. Maar ook het nakijken van de auto accu is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je auto het volhoudt tot je vakantiebestemming en natuurlijk weer terug.

Heeft mijn auto genoeg opbergruimte?

Het is makkelijk te onderschatten hoeveel spullen er mee moeten op vakantie. Kleding en toiletspullen zijn daar een onderdeel van, maar vaak nemen schoenen, spelletjes en boeken ook veel ruimte in. Ga je naar een huisje, of moet er ook een tent, slaapzakken, tuinstoeltjes, etc. mee? Ga je onderweg stoppen voor eten, of moet er ook een tas met snacks, lunch en boodschappen voor het avondeten mee? Denk goed na over de ruimte in je auto en of je er misschien iets aan toe moet voegen om meer ruimte te maken. Als je erachter komt dat het net niet gaat passen, kan je bijvoorbeeld denken aan een skikoffer voor wat extra ruimte.

Hoe overleven mijn kinderen een lange rit?

Een lange autorit met kinderen zorgt natuurlijk voor nog wat extra geregel. Want hoe zorg je ervoor dat je kinderen de lange reis volhouden? Zorg er in ieder geval voor dat je vaak genoeg even stopt. Ook al is het maar vijf minuten, het helpt om even uit de auto te kunnen, een rondje te rennen of te plassen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende verschillende vormen van entertainment te hebben. Niet alleen een iPad, maar bijvoorbeeld ook een doe-boek, een leesboek of een kleurplaat. Zorg ook dat je genoeg films of muziek hebt gedownload en dat dit apparaat genoeg batterij heeft. Door veel afwisseling gaat de rit vaak sneller dan je denkt.

Het helpt vaak ook om kinderen de mogelijkheid te geven om even te slapen. Veel kinderen denken dat ze niet in de auto kunnen slapen, maar als ze eenmaal zitten doezelen ze toch vaak even weg. Door een kussentje en dekentje klaar te hebben, zorg je ervoor dat ze zo comfortabel mogelijk zitten en hopelijk een tijdje in slaap blijven.