Passion 4 Web
Image default
Beauty en verzorging

VERMIJD PIMPELS

Goed slapen kan leiden tot een gezonde en stralende huid, en het wassen van je gezicht voor het slapen gaan is een belangrijk onderdeel van je nachtelijke korean skincare huidverzorgingsroutine. Door je aan het einde van de dag te ontdoen van vuil, onzuiverheden en make-up, geef je je huidcellen de kans zich te vernieuwen. Als je nog steeds in de verleiding komt om gewoon naar bed te gaan zonder eerst je make-up te verwijderen, zal dit artikel je helpen begrijpen hoe een eenvoudige stap als het wassen van je gezicht je algehele gezondheid kan verbeteren.

Als je ooit een puistje hebt gehad, heb je waarschijnlijk tegen jezelf gezegd dat je je gezicht zo veel mogelijk moet wassen. Hoewel het wassen van je gezicht zeker een belangrijk onderdeel is van de behandeling van acne, kan het overmatig wassen van je gezicht juist schadelijk zijn voor je huid. Dit kan problemen voor je huid veroorzaken, zoals droogheid en irritatie. Als u bijvoorbeeld een vette huid heeft, kan te veel wassen ervoor zorgen dat uw huid nog meer olie gaat produceren. Als u een droge of gevoelige huid heeft, is het belangrijk dat u uw gezicht alleen wast wanneer dat nodig is. Wij raden aan uw huid niet vaker dan twee keer per dag te wassen, of ten minste één keer per dag als dat nodig is.

We snappen het. Een van de eerste dingen die je wilt doen als je een puistje ziet, is het eruit knallen. Hoewel het knijpen van een puistje misschien een bevredigend gevoel geeft, kan het je acne juist verergeren. Om te voorkomen dat je bestaande puistjes verergert, was je je gezicht twee keer per dag met warm water en gebruik je vochtinbrengende crème en spot treatments die benzoylperoxide of salicylzuur bevatten.

Je huidige routine: Je gezicht wassen kan lastig zijn als je onderweg bent. Het is verleidelijk om het over te slaan, maar het is echt belangrijk om een regelmatige routine aan te houden van je gezicht wassen (dag en nacht), scrubben en hydrateren. Als je aan het eind van de dag je make-up zorgvuldig verwijdert, voorkom je verstopte poriën die tot puistjes kunnen leiden.

Hoewel er geen direct verband is tussen voeding en acne, suggereren verschillende studies dat bepaalde voedingsmiddelen acne kunnen uitlokken bij mensen. Sterk bewerkte voedingsmiddelen zoals fastfood, geraffineerde granen en snoepgoed kunnen een grote rol spelen bij de ontwikkeling van acne vanwege de manier waarop ze de hormoonspiegels beïnvloeden. Het consumeren van voedingsmiddelen waar je gevoelig voor bent, kan ook leiden tot een toename van het aantal puistjes. Omdat acne een ontstekingsaandoening is. Als je merkt dat je meer last hebt van puistjes dan normaal, let dan op je voeding en eventuele veranderingen die onlangs zijn opgetreden.