Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het koken en blancheren van groene bonen‍

Tips voor het koken en blancheren van sperziebonen

Bonen zijn zeer veelzijdig. Van zetmeelrijke bijgerechten tot pappolettes (Italiaanse stoofpot van rundvlees), sperziebonen zijn er al bijna net zo lang als rundvlees. Dus hoe maak je de beste sperziebonen ooit? Hoe goed is je apparatuur? Hier zijn een paar tips voor het koken en blancheren van sperziebonen.

 

Gebruik verse sperziebonen en weinig vloeistof indien mogelijk.

Verse sperziebonen zijn de beste bonen om te gebruiken, omdat ze gemakkelijk te koken zijn, snel gaar zijn, en bijna altijd gemakkelijk op de juiste kooktemperatuur te krijgen zijn. De sleutel tot het succes van verse sperziebonen is het gebruik van goede, goedkope bonen. Bonen kunnen vers of uit blik worden gegeten en kunnen in bijna elk gerecht worden gebruikt. Als u verse bonen gebruikt, spoel ze dan goed af en dompel ze in een pan of ketel met water om ze te koken. Dit kan een goed idee zijn als u een hoofdgerecht of bijgerecht maakt. Als u bonen uit blik gebruikt, vervangt u het water door iets minder water en kookt u de bonen volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Als u bonen uit blik gebruikt, voeg dan een paar minuten lage of lage-intensiteit activiteit toe, zoals lopen of praten, eten of knutselen.

Houd er een deksel op.

Hou er een deksel op tijdens boontjes koken. Dat is het. Niets bijzonders. Maar als je niet oppast en je bonen te snel uit de koelkast haalt, smaken ze veel beter dan ze zouden moeten smaken. Als je haast hebt met het bereiden van je maaltijd, of je maakt een hoofdgerecht, probeer dan je bonen in de koelkast te bewaren. Verse bonen zijn altijd beter dan bonen uit blik of zelfs uit de diepvries.

Niet te gaar laten worden.

Hoe goed je wijn ook is, je bonen smaken alleen maar beter als de wijn verdampt en de restjes van eerder op de dag worden vervangen door nieuwe bonen. Dat is het. Laat je bonen niet te gaar worden. Ze zullen goed smaken, maar overdrijf niet. Een beetje te gaar koken zal resulteren in smaakloze, smakeloze sperziebonen. Als je twijfelt, blijf dan bij de minimum kooktijd. en je kan sperzieboontjes blancheren om het doorgaren te stoppen.

 

Niet te lang koken.

Het is niet slim om je sperziebonen op een lagere temperatuur te koken dan anderen, en het is ook niet slim om ze op een hoge temperatuur te koken. Het is echter wel slim om ze ruim de tijd te geven om te koken. Bonen kunnen altijd aan soepen en salades worden toegevoegd nadat het hoofdgerecht klaar is.