Tips voor het koken en blancheren van groene bonen‍

Tips voor het koken en blancheren van sperziebonen

Bonen zijn zeer veelzijdig. Van zetmeelrijke bijgerechten tot pappolettes (Italiaanse stoofpot van rundvlees), sperziebonen zijn er al bijna net zo lang als rundvlees. Dus hoe maak je de beste sperziebonen ooit? Hoe goed is je apparatuur? Hier zijn een paar tips voor het koken en blancheren van sperziebonen.

 

Gebruik verse sperziebonen en weinig vloeistof indien mogelijk.

Verse sperziebonen zijn de beste bonen om te gebruiken, omdat ze gemakkelijk te koken zijn, snel gaar zijn, en bijna altijd gemakkelijk op de juiste kooktemperatuur te krijgen zijn. De sleutel tot het succes van verse sperziebonen is het gebruik van goede, goedkope bonen. Bonen kunnen vers of uit blik worden gegeten en kunnen in bijna elk gerecht worden gebruikt. Als u verse bonen gebruikt, spoel ze dan goed af en dompel ze in een pan of ketel met water om ze te koken. Dit kan een goed idee zijn als u een hoofdgerecht of bijgerecht maakt. Als u bonen uit blik gebruikt, vervangt u het water door iets minder water en kookt u de bonen volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Als u bonen uit blik gebruikt, voeg dan een paar minuten lage of lage-intensiteit activiteit toe, zoals lopen of praten, eten of knutselen.

Houd er een deksel op.

Hou er een deksel op tijdens boontjes koken. Dat is het. Niets bijzonders. Maar als je niet oppast en je bonen te snel uit de koelkast haalt, smaken ze veel beter dan ze zouden moeten smaken. Als je haast hebt met het bereiden van je maaltijd, of je maakt een hoofdgerecht, probeer dan je bonen in de koelkast te bewaren. Verse bonen zijn altijd beter dan bonen uit blik of zelfs uit de diepvries.

Niet te gaar laten worden.

Hoe goed je wijn ook is, je bonen smaken alleen maar beter als de wijn verdampt en de restjes van eerder op de dag worden vervangen door nieuwe bonen. Dat is het. Laat je bonen niet te gaar worden. Ze zullen goed smaken, maar overdrijf niet. Een beetje te gaar koken zal resulteren in smaakloze, smakeloze sperziebonen. Als je twijfelt, blijf dan bij de minimum kooktijd. en je kan sperzieboontjes blancheren om het doorgaren te stoppen.

 

Niet te lang koken.

Het is niet slim om je sperziebonen op een lagere temperatuur te koken dan anderen, en het is ook niet slim om ze op een hoge temperatuur te koken. Het is echter wel slim om ze ruim de tijd te geven om te koken. Bonen kunnen altijd aan soepen en salades worden toegevoegd nadat het hoofdgerecht klaar is.

 

Tags:

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

    Wat is vloerisolatie en waarom is het belangrijk?   Vloerisolatie maakt je huis energiezuiniger en comfortabeler. Door de

...

Digitale ervaringen veranderen razendsnel. Waar je eerder simpelweg iets bekeek op een scherm, kun je nu volledig worden ondergedompeld in

...

Kranen zijn onmisbaar in bouwprojecten, of het nu gaat om het verplaatsen van zware materialen of het uitvoeren van hoogbouw.

...

Een aanhanger is een werkpaard dat dagelijks wordt blootgesteld aan zware omstandigheden. Weer, wind, vuil en intensief gebruik laten hun

...

Een wenteltrap heeft een bijzondere uitstraling en voegt een speels en elegant element toe aan een interieur. De spiraalvormige beweging

...

Nieuwe kozijnen geven je huis niet alleen een frisse uitstraling, maar dragen ook bij aan isolatie, veiligheid en onderhoudsgemak. Toch

...

Bouwen is voor velen een spannend traject. Je ziet het eindresultaat al voor je, maar voordat de eerste paal de

...

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?   Houten jaloezieën zijn dé manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. Of

...

Het runnen van een sportschool is meer dan alleen het aanbieden van fitnessapparatuur en lessen. Het gaat ook om het

...

De horeca-industrie is continu in beweging en Utrecht vormt hierop geen uitzondering. Of je nu een nieuw restaurant opent of

...

  Als je bezig bent met landbouw en veehouderij, weet je hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te

...

In een wereld die steeds digitaler en individueler wordt, is samen iets maken met je kind of kleinkind misschien wel

...

In veel organisaties zijn fysieke sleutels nog steeds onmisbaar. Denk aan de toegang tot gebouwen, opslagruimtes, voertuigen of technische installaties.

...

  Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouw- of renovatieproject, weet je hoe cruciaal het is om een

...

Zandbakken zijn al generaties lang een favoriet speelterrein voor kinderen. Ze bieden niet alleen eindeloos veel plezier, maar stimuleren ook

...

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker thema geworden in verschillende sectoren, en de sportwereld vormt hierop geen

...

Koffie is voor velen een onmisbaar onderdeel van de dag. Maar wat als je wel wilt genieten van de smaak

...

Een glazen schuifwand overkapping biedt een perfecte oplossing voor iedereen die zijn buitenruimte wil transformeren in een comfortabele en beschutte

...