Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het samenstellen van jouw op maat gemaakte kast

Ben jij jouw onoverzichtelijke kledingkast ook helemaal zat? Stoor jij je aan de onbenutte ruimte tussen de kast en het plafond of de kast en de muur? Dan ontkom je niet meer aan een op maat gemaakte kast. Maar als je eenmaal zo ver bent, hoe kun je het dan het beste aanpakken? Hier in dit artikel vind je tips over hoe je het beste de kast kan samenstellen. Lees dus verder als je benieuwd bent.

Zet je wensen duidelijk op papier

Kijk eens naar de kast die je nu hebt en bedenk wat je fijn vindt aan deze kast en wat je minder fijn vindt. Heb je specifieke zaken die je in de kast wilt opbergen? Dan kun je daar rekening mee houden, aangezien de kast op maat gemaakt wordt. Heb je echt geen idee waar je moet beginnen tijdens het op papier zetten van je wensen? Kijk dan eens op Pinterest of vraag Meubelmaker Anselm om advies.

Benut alle ruimte die er is

Staat de plek waar de kast komt al vast? Zorg er dan voor dat er geen centimeter onbenut blijft. Zelf onder een schuin dak is dat mogelijk. Maak het plafond van de kast hoog zodat je ook bovenin spullen kan opbergen die je minder vaak gebruikt. Ook komt er geen stof op de kast als de kast tot het plafond komt. Op deze manier verspil je dus geen ruimte en hoef je minder schoon te maken. 

Denk goed na over lades

Lades hebben voordelen, maar ook nadelen. Een voordeel is dat je gemakkelijk sokken, ondergoed en accessoires kunt opbergen. Een nadeel is dat een maatwerk lade redelijk duur is. Dit komt doordat er geen standaard is en elke lade voor jou op de millimeter nauwkeurig wordt gemaakt. Dit kost veel tijd en daarom is dit duur. Indien je toch gebruik wilt  maken van lades, is het aan te raden om deze op grijphoogte te plaatsen. Zo kun jij er makkelijk bij en hoef je niet te bukken bij het openen van de laden.

Waar komt de spiegel? 

Zorg dat je voordat je vanuit huis vertrekt altijd even je outfit kunt checken! Een grote passpiegel is hierbij belangrijk. Er kan een spiegel verwerkt worden in de schuifdeur, draaideur of een uittrekbare spiegel die weggewerkt is in het interieur. Zo kun jij zelf kiezen wat je het mooiste en het handigste vindt.