Passion 4 Web
Image default
Woningen

Waarom kies je voor een koop- of een huurwoning?

Een eigen huis is voor veel mensen een grote droom. Een eigen plekje waar je je thuis voelt en kunt doen wat je wilt, wie wil dat nu niet? Toch is het niet altijd even handig om te kiezen voor een koopwoning. Wanneer koop je een woning en wanneer kun je beter kiezen voor een huurwoning? Bagro Vastgoed Huurwoningen in Dinteloord zet het voor je op een rijtje.

Persoonlijke situatie

Of je een woning moet kopen of beter kunt huren, hangt voor een groot deel van je persoonlijke situatie af. Wissel je vaak van baan en moet je daardoor vaak verhuizen? Dan ben je met een huurwoning flexibeler. Zie je op tegen het onderhoud van een woning? Ook dan kun je beter huren. Wil je juist lang in je huis blijven wonen en het helemaal naar je zin maken, dan is een koopwoning meer iets voor jou. Met een koopwoning bouw je eigen vermogen op. Deels komt dit door aflossing op de hypotheek en deels doordat de waarde van de woning kan toenemen. Overigens kan de waarde ook dalen, het kopen van een woning brengt dus een financieel risico met zich mee.

Budget

Heb je een laag inkomen, dan zal het aanbod van betaalbare koopwoningen beperkt zijn. Vind je een huurwoning, dan kom je misschien in aanmerking voor een huurtoeslag, waardoor je woonlasten lager worden. Het kan wel lang duren voor je in aanmerking komt voor een huurwoning. Misschien willen je ouders je helpen met een eenmalige schenking? Dan komt een koopwoning eerder binnen bereik. Als je besluit te kopen, moet je ook rekening houden met de extra kosten die de aankoop en het onderhoud met zich meebrengen.

Woningmarkt

De markt voor alle typen woningen is momenteel krap. Je kunt je keuze ook laten afhangen van de vraag wat het eerste beschikbaar komt. Schrijf je in bij de woningbouwvereniging voor een huurwoning en houd de websites van makelaars in de gaten. Bij Bagro Vastgoed zijn er huurwoningen in Dinteloord en omgeving beschikbaar maar er zijn ook koopwoningen te vinden. Kijk vooral eens op de website voor meer informatie.