Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

uw camper verkopen hoe doet u dat?

U heeft al een tijd plezier van uw camper. Logisch, want het is een heerlijke manier om vakantie te vieren. Om allerlei redenen kan het toch voorkomen dat u de camper gaat verkopen. Hoe doet u dat zodat hij het meeste geld opbrengt.

Eerst een waardebepaling

Uw camper verkopen is nog niet zo simpel. U wilt er toch een goede prijs voor vragen. Hoe gaat u dus te werk? Er is geen koerslijst voor campers. Daarop zoeken is dus niet mogelijk. Wel bieden inkoopbedrijven een kentekencheck aan. Dan wordt op basis van uw kenteken gekeken naar de leeftijd van de camper en de kilometers. Daarop wordt een standaardprijs berekend. Een kentekencheck houdt echter geen rekening met de staat van de camper. Wat dat betreft kun je beter op diverse sites kijken waar tweedehands campers worden aangeboden. Een vergelijkbare camper zoeken en kijken wat daarvoor gevraagd wordt. Op dat moment heb je een idee van de prijs die je kunt vragen.

de camper inruilen

in plaat van uw camper verkopen kunt u hem ook inruilen. Als de verkoop tenminste bedoeld is om de camper te vervangen door een nieuwer, grote of juist kleiner exemplaar. Met het bedrag van de waardebepaling in uw achterhoofd weet u wat u minimaal kunt vragen en dat als onderhandeling gebruiken bij de dealer of het bedrijf dat u bezoekt.

kijk uit voor fraudeurs

Als u uw camper op een site plaatst om te verkopen, dan komt het voor dat bedrijven reageren met de slogan. “We halen uw camper op, nemen de papieren mee, zetten de camper over en storten het geld op uw bankrekening”. Kijk uit met zulke bedrijven en geef nooit de camper met de papieren mee. Spreek altijd af dat u meegaat om de camper over te schrijven. Kijk ook naar reviews van het bedrijf.

De uiteindelijke verkoop

Uiteindelijk staat de camper klaar om verkocht te worden. U kunt dan kiezen voor meerdere verkoopstrategieën. De eerste is zelf doen via internet. Er zijn diverse sites waar u een advertentie van kunt plaatsen.U moet echter alles zelf in de hand houden en krijgt telefoontjes, mensen die langs komen om te kijken bij u of zelfs bij het bedrijf waar u de camper stalt. Uw camper verkopen kan ook via handelaren. In dat geval wordt de overlast beperkt, maar handelaren zijn ook onderhandelaren en zullen de laagste prijs bedingen.Uw caravan verkopen wordt op die manier wel een sport. In ieder geval veel succes ermee.