Passion 4 Web
Image default
Mobiliteit

Voorkom bijtelling in 2022

Heeft u een auto van de zaak tot uw beschikking gekregen? Wat fijn. Als u voornemens bent om hier ook privé mee te gaan rijden, kunt u ervoor kiezen om in 2022 bijtelling te gaan betalen. De bijtelling zijn de fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de zaak. Het is een percentage van de cataloguswaarde van de auto.

Maar wilt u liever niet bijtellen? Dan snappen we dat ook. Want het kan al snel honderden euro’s per maand kosten. En nu u mogelijk veel thuis werkt en toch niet naar evenementen of langdurige uitjes kunt, kiezen steeds meer zakelijke rijders om niet bij te tellen.

 

Bijtelling 2022

Voor benzine, diesel en hybride auto’s is de bijtelling in 2022 gewoon 22%. Dat is niet veranderd en zal ook op korte termijn niet veranderen. Rijdt u echter een elektrische auto? Dan heeft u de afgelopen jaren kunnen genieten van een lager percentage. In 2019 betaalde je maar 4% bijtelling, die langzaam maar zeker ook naar 22% stijgt in 2026.

Rittenregistratie

Kiest u ervoor om niet bij te tellen, dan moet u aan de Belastingdienst aan kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Dit kunt u bijhouden met een schriftje of boekje, maar houd er rekening mee dat dit een tijdrovende klus is. Een betere oplossing is een sluitende rittenregistratie aan de hand van een kilometerregistratiesysteem. Een kastje, GPS tracker, die wordt ingebouwd in uw auto en automatisch al uw ritten registreert. Kiest u voor een rittenregistratie? Houd dan rekening met het Keurmerk Ritregistratiesystemen, waarmee u zeker bent van kwaliteit.

Fleet management

Voor wagenparkbeheerders is een gps tracker ook een perfect middel. Zo heeft u altijd inzicht in de locatie van de wagens, aanhangers of andere assets. Tegelijkertijd kunt u de planning optimaal inrichten, rijgedrag in de gaten houden en hier op sturen. Bespaar tot wel 14 procent brandstofkosten met een kwalitatief fleet management systeem.


 

 

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2022/