Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een hypotheek?

Het kopen van een woning is voor veel mensen één van de grootste stappen in hun leven. Om deze stap te kunnen financieren, hebben de meeste mensen een hypotheek nodig. Gezien de aanvraag van een hypotheek geen dagelijkse bezigheid is, hebben kun je in dit artikel goede tips vinden, om goed voorbereid voor de dag te komen.

Houd rekening met een BKR-registratie

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert bepaalde schulden, die jij misschien ook hebt. Hieronder valt bijvoorbeeld je mobiele abonnement, indien je mobiel een waarde van meer dan 250 euro vertegenwoordigd. Ook het leasen van een auto is één van de voorbeelden, die zorgen dat het BKR jou registreert.

Vaak wordt gedacht dat je met een BKR-registratie geen hypotheek kunt krijgen. Dit is echter een misvatting, een hypotheek met BKR is in veel gevallen mogelijk. Indien je kunt aantonen dat je voldoet aan je betalingsverplichtingen, is een hypotheek met BKR vaak mogelijk. Ook indien je de schuld hebt ingelost is het mogelijk om met een registratie een hypotheek te krijgen. Na het aflossen sta je voor 5 jaar geregistreerd in het systeem, maar dit hoeft geen blokkade te zijn.

Zorg dat je het papierwerk in orde hebt

Bij het aanvragen van een hypotheek zijn er een hoop gegevens van jou nodig. het is daarom handig om je identiteitsbewijs bij de hand te hebben. Ook is je salarisstrook en werkgeversverklaring nodig bij de aanvraag. Wanneer je geen vast dienstverband hebt, is er een intentieverklaring nodig. Indien je geen werkgever hebt, heb je jaaropgaves van de laatste drie jaar nodig. Hoewel leningen zoals een studieschuld niet onder de BKR-registratie vallen, is het handig om al je openstaande schulden goed in kaart te hebben, zodat je dit direct aan kunt leveren.