Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Snel herstellen van operatie

Heb jij net een operatie achter de rug? Dan is het belangrijk om hier goed van te herstellen. Als je te snel weer je normale leven oppakt, loop je in sommige gevallen het risico dat de operatie niet goed aanslaat of dat je een langer herstel nodig hebt. Daarom moet je je rust nemen en de tijd nemen om op te knappen. Lees hier enkele praktische tips om je herstel te bevorderen.

Luister naar je arts

Mensen hebben snel de neiging om zelf voor dokter te spelen. Dit is begrijpelijk omdat je je eigen lichaam vaak het beste kent. Maar artsen geven bepaalde adviezen niet voor niets. Daarom is het goed om hier ook naar te luisteren. Zorg ervoor dat alles je duidelijk is en wanneer niet dat je dit navraagt. Ook als je al thuis bent en je over iets twijfelt, kun je gerust contact met je arts opnemen. Wanneer je geneesmiddelen voorgeschreven hebt gekregen, moet je deze zorgvuldig innemen. Moet het iedere zoveel uur? Let er dan op dat je dit ook daadwerkelijk doet. Want de geneesmiddelen zullen het beste werken bij een juist gebruik. En je krijgt de geneesmiddelen niet voor niets, dus is het beter om het netjes volgens de bijsluiter of het advies van de arts in te nemen.

Voldoende eten

Het herstel kost veel energie. Daarom heeft je lichaam genoeg bouwstoffen en energie nodig om te kunnen herstellen. Hiervoor moet je genoeg eten. Het kan goed zijn dat je na de behandeling niet zo’n honger hebt. Probeer dan om in ieder geval steeds iets kleins te eten. Het beste is om gezonde producten met veel calorieën en eiwitten te eten. Denk daarbij aan melkproducten, eieren, vlees zoals kip en noten.

Zorg dat je voldoende slaap krijgt

Niet alleen voeding zorgt voor meer energie, maar ook slaap is belangrijk. Zorg dat je lekker ligt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een lichaamskussen aanschaffen. Deze ondersteunt je lichaamshouding, waardoor je beter ligt en je eventuele pijnlijke lichaamsdelen kunt ontlasten. Door een lichaamskussen tussen je knieën en enkels te plaatsen kun je bijvoorbeeld je knieën, enkels of onderrug ontlasten. Kijk eens op https://www.mijnidealekussen.nl/nl/ voor de verschillende mogelijkheden.

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/