Passion 4 Web
Image default
Dieren

Waar moet ik op letten bij het registreren van mijn kat?

Ben jij de nieuwe eigenaar van een schattige kat? Gefeliciteerd! Natuurlijk heb je alles in huis gehaald: speelgoed, voedsel en een krabpaal. Maar heb je er ook aan gedacht om je kat te registreren? In tegenstelling tot honden is het in Nederland niet verplicht om je kat te registreren, maar het is wel handig! Zo kunnen de dierenarts en het dierenasiel bijvoorbeeld inzien dat jij bij jouw kat hoort. Dit is handig wanneer je kat bijvoorbeeld verdwaald. Ben jij enthousiast geworden, en wil je jouw kat registreren? Dan zul je op zoek moeten naar een databank! Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel precies waar je op moet letten. 

Kun je meerdere huisdieren registreren op één account?

Nu wil je misschien maar één kat registreren, maar het is toch slim om rekening te houden met de toekomst. Misschien bevalt je nieuwe kitten wel zo goed, dat je ervoor kiest om binnenkort nóg een kat in huis te nemen. Dan zou het toch vervelend zijn als je voor die nieuwe kat weer een heel nieuw profiel moet aanmaken. Schroom daarom niet om verschillende databanken met elkaar te vergelijken, en te kiezen voor een databank waarbij je meerdere huisdieren kunt registreren op één account. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook veel gedoe.

Wordt de databank erkend door de overheid?

Zoals al eerder aangegeven is het momenteel niet verplicht om je kat te laten registreren. Dit kan echter in de toekomst nog veranderen. Om ervoor te zorgen dat je (over enkele jaren) misschien van databank moet veranderen, is het slim om nu al rekening te houden met de erkenning van een databank. Maak je geen zorgen, want dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Databanken die nu al worden erkend door de overheid zullen dit altijd op hun website vermelden.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/