Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je aan denken bij het aanleggen van kunstgras?

Wil jij graag genieten van een mooie groene grasmat? Maar wil je liever niet te veel bezig zijn met het onderhoud van dit gras? Dan is kunstgras een perfecte oplossing. Kunstgras heb je in vele soorten en maten waardoor er altijd een perfecte grasmat tussenzit dat bij jou past. En wist je dat kunstgras heel eenvoudig zelf aan te leggen is? Zelfs in het najaar kan jij de perfecte grasmat aanleggen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanleggen van kunstgras kopen en wat je daarvoor nodig hebt. 

Zorg voor een goede ondergrond

 

Niets is zo vervelend als een grasmat met kuilen of veel waterplassen. Hoewel je dit regelmatig tegenkomt bij vers gras, kan kunstgras ook gaten, kuilen of slechte plekken tonen wanneer de ondergrond niet geschikt is. Zo is het belangrijk om te kiezen voor een harde, gladde en waterdoorlatende ondergrond. Dit kan je bereiken door gebruik te maken van vulzand of granulaat. Ook zijn er stabilisatiedoeken of matten beschikbaar die je onder het kunstgras kan plaatsen. Deze matten werken alle oneffenheden in de ondergrond weg en zorgen voor een goede waterdoorlatendheid. Hierdoor kan je genieten van een zeer strakke en zeer egale grasmat van kunstgras.

 

Geniet van een prachtige grasmat in de tuin of op het balkon

 

Hoewel de meeste mensen kiezen voor het plaatsen van een grasmat van kunstgras in de tuin, is een balkon ook zeer geschikt voor het aanleggen van kunstgras. De ondergrond van een balkon is namelijk al strak en egaal aangelegd. De waterafvoer kan echter wel een probleem zijn. Wanneer je balkon geen waterafvoer heeft is het verstandig om te werken met stabilisatiematten zodat de waterafvoer gegarandeerd is. Hierdoor geniet je al snel van een prachtige en groene grasmat.

Wil je de grasmat in je tuin aanleggen? Dan is het wel verstandig om goed te kijken naar de ondergrond. Je kan geel ophoogzand gebruiken, maar dit zal na verloop van tijd gaan verzakken. Een stabilisatiemat of opvulzand is dan geschikter. Wanneer je het kunstgras vrij houdt van bladeren, kan je de grasmat ook prima in het najaar aanleggen. Zo weet je zeker dat je in het voorjaar over een groene en stevige grasmat beschikt. En wil je je grasmat helemaal mooi aanleggen? Veeg je grasmat dan regelmatig om de dode bladeren en stof uit de grassprieten te verwijderen. Hierdoor blijft je grasmat er als nieuw uitzien. Kunstgras is zeer stevig en is bestand tegen alle weersinvloeden. Dus ook in het najaar kan je kunstgras zonder problemen aanleggen.

https://www.kunstgrasdirect.nl