Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Plan je personeel effectiever met project planning

Een goede project planning maken is voor veel organisaties een uitdaging. Het vergt tijd en de doelen en projecten die je wilt behalen behoren in een goed plan. Het personeel kun je effectiever plannen door middel van een project planning. Hoe maak je een goede project planning? We leggen het je uit.

De projectmedewerkers beter leren begrijpen

Een project dat succes boekt is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen heb je een goede project planning nodig. Het gebruik van eventuele projectmanagement tools speelt hier een rol in. Je mag het werk en de invloed van een projectmanager ook niet onderschatten. Naast deze factoren is het belangrijk om ook de projectmedewerkers leren te begrijpen. Het is je personeel en soms kan het zijn dat het vlot verloopt en soms zijn er dagen dat het minder vlot zal verlopen.

Als projectmanager leer je begrijpen waarom projectmedewerkers soms op manieren reageren. Je leert ze begrijpen wanneer ze bepaalde resultaten niet behalen. Je krijgt het personeel sneller mee in de goede richting wanneer je zoekt naar de redenen waarom sommige dingen even niet vlot verlopen. Maak het bespreekbaar en probeer het te begrijpen. 

Erken ook de positieve zaken van het personeel

Je bent projectmanager en managen betekent altijd je focussen op de prestaties en het functioneren. Er zijn managers die de neiging hebben om de nadruk te leggen alleen op negatieve zaken. Bij een functioneringsgesprek is het belangrijk om ook de positieve zaken te zeggen. Het personeel krijgt van positiviteit meer energie en zal dan ook effectiever en efficiënter werken. 

Als je merkt dat een projectmedewerker goed presteert is het belangrijk dit doorlopend ook te benoemen. Is het doel niet bereikt dan kun je dat natuurlijk aangeven maar waardeer ook de prestatie die wel geleverd is tijdens het project. 

Geef duidelijk aan wat je van het personeel verwacht

Je wilt het personeel goed managen. Dat kan door middel van een project planning. Als projectmanager moet je met concrete dingen en feiten komen. Je mag niet zomaar iets aannemen. Geef in de project planning duidelijk aan wat je van het personeel verwacht. Vertel ook hoe het resultaat van het project moet zijn. In een goede project planning staat ook waar het personeel terecht kan wanneer ze vragen hebben. 

Kennis van het personeel

Een project effectief in te plannen vergt van de projectmanager dat die kennis heeft van het personeel en de organisatie. Je moet weten welke medewerker bijvoorbeeld extra taken kan uitvoeren of overnemen. Een project mag niet vastlopen wanneer iemand niet aanwezig is van het personeel. Een projectmanager moet zorgen dat het project geen vertraging oploopt. 

Je moet dan ook weten of het personeel om kan gaan met een registratiesysteem. Zijn het er maar enkele die het kunnen of allemaal dat hoor je te weten van het personeel. Het is ook belangrijk om te weten of er altijd toegang is tot de agenda van het personeel en kunnen deze gemakkelijk gewijzigd of gedeeld. Het project kan worden voltooid en het managen kan beginnen.