Passion 4 Web
Image default
Woningen

Wonen in Brabant

Noord-Brabant is de provincie tussen Zeeland en Limburg. De hoofdstad van Noord-Brabant is ’s-Hertogenbosch. Noord-Brabant is een grootte provincie met een inwoner aantal van rond de 2,5 miljoen inwoners. In deze blog lees je waarom Noord-Brabant de leukste provincie is en waarom je er moet wonen!

 

Carnaval

Carnaval is een christelijk volksfeest. Het valt op de zondag, maandag en dinsdag. Vroeger werd carnaval alleen door katholieken gevierd. Dit gebeurde vooral in het zuiden en delen in het oosten. In Noord-Brabant wordt carnaval afgesloten met worstenbrood, koffie schrobbeler. Oeteldonk is een van de leukste carnavalsplekken van Nederland. Met carnaval verkleed iedereen zich en viert gezellig feest. Ook zijn er in deze periodes optochten te bekijken met allemaal prachtig versierde wagens.

 

Natuur

Noord-Brabant staat bekend om zijn prachtige natuur. Brabant kent onder andere het Nationaal Park de Biesbosch, het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, het Mastbos en de Galderse Meren.

 

De Efteling

In Brabant is de Efteling gevestigd. De Efteling is een van de leukste pretparken van Nederland. Vooral voor de jeugd is de Efteling zeker een aanrader. De Efteling kent het Sprookjesbos. Dit welbekende bos zit vol met avontuurlijke sprookjes. Bovendien is de Efteling het grootste pretpark in de Benelux

 

De bevolking

De mensen in Brabant zijn een van de leukste mensen van Nederland. Brabanders zijn van mening dat Brabanders de gekste van Nederland zijn. Naast de gekste zijn de mensen in Brabant ook een van de vriendelijkste.

 

Eten en drinken

Noord-Brabant is een van de meest Bourgondische provincie van Nederland. Eten en drinken kunnen de mensen in Noord-Brabant als geen ander. Wat dacht je van het biermerk Bavaria of van de overheerlijke worstenbroodjes. Dit zijn producten die echt bij Noord-Brabant horen.

 

Gebouwen

Brabant kent ook hele mooie gebouwen. Brabant staat vol met kastelen en kerken. Op bijna elke hoek in Brabant vind je ook een stukje geschiedenis. Ook zijn er veel mooie huizen in Brabant. Zo kun je in Brabant in een rustig dorpje wonen, maar ook in de drukke binnenstad. Tilburg en Den Bosch zijn echte studentensteden. In Tilburg zijn de mooiste en duurste huizen te vinden aan de Bredaseweg. Ondanks dat Den Bosch een studentenstad is, is Den Bosch ook een leuke plek om te wonen met een gezin.

Gerelateerde artikelen

5 tips voor het gezellig inrichten van je slaapkamer

Shutters in een badkamer

De voordelen van houten voordeuren