Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het bouwen van een aanbouw?

Een aanbouw realiseren is een activiteit die niet iedereen dagelijks uitvoert. Of je nu gaat voor een serre, een bijkeuken, een nokverhoging of een dakkapel: wie een aanbouw wil hebben gaat een project in dat een grondige voorbereiding vereist. Bij het maken van een aanbouw komt veel kijken en moet je het nodige regelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest cruciale aandachtspunten als je je woning wilt vergroten met een aanbouw? In dit artikel les je wat de belangrijkste punten van aandacht zijn waar je rekening mee dient te houden.

Bereken van tevoren goed hoe hoog de aanbouwkosten zijn

Zeker belangrijk is het om van tevoren goed in beeld te hebben hoeveel je te besteden hebt voor je bouwpannen. Laat daarom vooraf je aanbouwkosten berekenen door De Aanbouwexpert. De verwachte aanbouwkosten laten berekenen door De Aanbouwexpert heeft als voordeel dat je vóór de start van de werkzaamheden scherp in beeld hebt wat je wel en niet kunt besteden aan je verbouwing. Zo kom je in elk geval tijdens de verbouwingswerkzaamheden niet voor onaangename financiële verrassingen te staan en kun je je project afmaken.

Zorg dat de aanbouw visueel en stilistisch bij je woning en de buurt past

Van belang bij het realiseren van een aanbouw, zoals en dakkapel of bijkeuken, is ook de visuele uitstraling, vormgeving en grootte van je aanbouw in relatie tot je eigen woning en de directe omgeving. Zorg ervoor dat de aanbouw die je wilt plaatsen qua uiterlijk, vormgeving en grootte goed past bij de rest van je huis en bij die van de buren. Natuurlijk kun je gaan voor een dakkapel met rode dakpannen. Maar als de rest van de straat antraciet dakpannen heeft is dat niet mooi en val je uit de toon. Niet doen dus! Pas je uitbouw visueel en vormtechnisch aan op de omgeving.

Aarzel niet om een architect in te schakelen

Natuurlijk kun je als particulier of ondernemer zelf aan het puzzelen gaan over de vormgeving en bouwconstructie van je aanbouw. Toch is het raadzaam om voor het ontwerp en de bouwtechnische basis een architectenbureau in te schakelen. Architecten kosten geld, maar kunnen je door hun bouwkundige ervaring en hun contacten juist geld besparen!