Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

De leukste dingen aan leven in Spanje!

Spanje is als land echt heel erg leuk. Wanneer je in Spanje gaat wonen komen hier veel voordelen bij kijken. Zelfs op het moment dat je niet helemaal aangepast bent aan de cultuur kan het leven in Spanje erg goed zijn en kan een nieuw leven in het land van de zon als een permanente vakantie worden gezien. Zeker als je op pensioengerechtigde leeftijd bent en de overstap van Nederland of België naar Spanje hebt gemaakt. Spanje heeft als land de mensen veel te bieden: het weer, de natuur, cultuur, gastronomie, het relaxte leven, stranden, aardige mensen en ga zo nog maar even door. Daarom dus even een kort overzicht van wat voordelen die komen kijken bij het wonen in Spanje. 

Het buitenleven in Spanje

Na de siësta beginnen rond zeven uur ‘s avonds de straten van de steden weer vol te lopen met mensen die gezellig wandelen, een drankje nemen op het terras en afspreken met vrienden. In Spanje is er veel leven op straat, dat tot in de late uren door kan gaan, vooral in de zomer is dit het geval. Het mooie weer helpt daar natuurlijk ook aan mee. Hou jij ook zo van het buitenleven? Dan is een huis kopen in Spanje bij villanovaspain.com misschien wel iets wat jij kunt gaan doen!

Spanje kan heel betaalbaar zijn

Uit eten gaan of een lekker drankje bestellen op een terras is in Spanje in negen van de tien gevallen goedkoper dan in Nederland. De prijzen zijn in Spanje erg betaalbaar. Ook andere zaken zijn goedkoper of zeker niet duurder dan in Nederland. Neem bijvoorbeeld benzine, maar ook supermarkten. Spanje is zeker geen duur land om te wonen. 

De Spaanse cultuur

Spanje is groot en uitgestrekt. De Spaanse cultuur kent daardoor grote culturele verschillen. Van de Catalaanse Guadi tot de typische Baskische cultuur in het noorden van Spanje. Er is een enorme verscheidenheid. De fiestas zijn iets wat erg belangrijk is in Spanje. Dit vormt ook een groot gedeelte van de Spaanse cultuur.

Het is gezond om in Spanje te leven

Veel Belgen en Nederlanders gaan in Spanje wonen vanwege het gezonde leefklimaat. Alles is een stuk minder hectisch en gaat minder gehaast. Hierdoor kun je in Spanje heerlijk relaxed door het leven gaan, wat ook nog eens mega goed is voor je gezondheid. 

Natuur

Spanje kent een beschermde natuur en veel nationale natuurparken. In het noorden van het land komen zelfs nog beren voor en in het zuiden komt de unieke Iberische Lynx voor. De natuur is uitgestrekt en bergachtig en het landschap kent veel contrasten.