Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Waarom het voor sporters belangrijk is om (regelmatig) een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut

Waarom het voor sporters belangrijk is om (regelmatig) een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut

Telkens wanneer sporters stoppen met trainen vanwege een blessure, kunnen de spieren verzwakken. Een fysiotherapeut kan u in dat geval alles vertellen wat voor soort oefening u kunt doen en wat voor soort oefeningen u vooral moet vermijden, zodat u in vorm kunt blijven en niet al uw harde werk kwijtraakt. Maar ook voor een breed scala aan klachten bent u bij de fysiotherapeut altijd aan het juiste adres. Bij de fysiotherapie Almere Poort bent u er in alle gevallen zeker van dat u veilig en vooral goed geholpen gaat worden.

Zorg ervoor dat u iedere beweging weer goed uit kunt voeren

Wanneer u een blessure heeft waardoor het pijnlijk is om te bewegen, kan dit uw bewegingsbereik beïnvloeden. Dit kan het moeilijk maken om uw dagelijkse taken of activiteiten uit te voeren. Hoe minder u beweegt, hoe kleiner uw bewegingsbereik wordt, dus het is belangrijk om een manier te vinden om uw bewegingsbereik te behouden. Zelfs als u niet actief in staat bent om het gebied waar je blessure ligt te verplaatsen. Hier speelt fysiotherapie een cruciale rol. Een goede fysio zorgt ervoor dat een patiënt zijn bewegingsbereik en mobiliteit behoudt met verschillende behandelingen en passieve bewegingen.

Krijg verschillende oefeningen mee om thuis te doen

Kiest u voor shockwave therapie Almere of voor een van de andere behandelingen, dan draagt dit voor een groot deel bij aan de mobiliteit. Een fysiotherapeut geeft u ook een paar oefeningen om thuis te doen, om er op deze manier voor te kunnen zorgen dat u de gewrichten blijft bewegen en voorkomt dat u te veel bewegingsvrijheid verliest terwijl u herstelt. Uiteraard worden deze oefeningen goed met u besproken.

https://www.snelherstelfysiotherapie.nl/