Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer wordt een auto total loss verklaard?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde is eigenlijk op het gehele leven van toepassing, maar ook zeker specifiek op jouw auto. Je kunt in jouw auto namelijk altijd een ongeluk krijgen, ook al zit jij zelf perfect op te letten. Op de weg ben je namelijk altijd afhankelijk van andere weggebruikers en ook van de staat van jouw auto.

Ben je onverhoopt in een heftig ongeluk terecht gekomen? Dan is de kans aanwezig dat jouw auto total loss verklaard wordt. Maar, wanneer gebeurt dat nou daadwerkelijk?

Technisch total loss

Een auto is technisch total loss als het niet meer mogelijk is om de auto te herstellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als het chassis of de carrosserie vervormd is. Ook als je met jouw auto in het water terecht bent gekomen, is het goed mogelijk dat de auto niet meer te repareren is.

Economisch total loss

Ook kan het zo zijn dat een auto economisch total loss verklaard wordt. Dat is het geval als het financieel niet meer te verantwoorden is om de schade te herstellen.

Heb je een auto met een dagwaarde van 20.000 euro? Is jouw auto door de schade echter plots slechts 5.000 euro waard? Dan is dit verschil dus 15.000 euro; indien de reparatiekosten hoger dan 15.000 euro zijn, is het niet meer financieel verantwoord om de auto te herstellen. In dat geval wordt de auto dus total loss verklaard.

Mijn auto is total loss; wat te doen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er eigenlijk twee verschillende vormen van een auto die total loss verklaard is. Indien jij met één van deze twee vormen te maken hebt, moet je belangrijke keuzes gaan maken. Je moet namelijk iets met jouw huidige auto gaan doen, maar wat?

De beste mogelijkheid is om de sloopauto te verkopen. Zo kun je jouw sloopauto verkopen Rotterdam of jouw sloopauto verkopen Amersfoort. Je weet hierdoor nog enig geld aan jouw auto te verdienen, terwijl je ook weet dat er nog iets nuttigs met jouw auto gedaan gaat worden. Het materiaal van de auto kan namelijk prima gerecycled worden, waardoor de wereld weer een stukje duurzamer geworden is!

Gerelateerde artikelen

Onderhoud en reparatie bij dit autobedrijf uit Klazienaveen

Suzuki Verhaal

De Skoda toekomst