Passion 4 Web
Image default
Haartransplantatie

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie mannen is een chirurgische ingreep waarbij het haar van het ene deel van het hoofd naar het andere wordt verplaatst. Het meest voorkomende type operatie wordt folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) genoemd en omvat het verwijderen van een strook hoofdhuidweefsel, dat vervolgens door een chirurg in afzonderlijke folliculaire eenheden wordt gesneden. De chirurg implanteert deze folliculaire eenheden vervolgens in het kalende gebied.

Wat is het verschil tussen permanent en niet-permanent haarverlies?

Tijdelijk haarverlies wordt vaak veroorzaakt door een aandoening die bekend staat als telogene effluvium. Dit is een aandoening die ervoor zorgt dat de haarzakjes in de rustfase gaan en stoppen met het produceren van haar. Het kan worden veroorzaakt door veel verschillende factoren, zoals een bevalling, ernstige ziekte of stress. Permanente haaruitval treedt op wanneer de follikels volledig niet meer functioneren of worden vernietigd door ziekte, verwonding of leeftijd.

Details van de procedure voor haartransplantatie – Hoe werkt het?

Haartransplantaties zijn een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts. Ze worden meestal uitgevoerd als een poliklinische operatie in het kantoor van de dokter. De haartransplantatieprocedure begint met de chirurg die het haar van de achterkant van het hoofd oogst en het vervolgens in kleine reepjes verdeelt. Vervolgens worden ze in het kalende gebied ingebracht met behulp van kleine incisies in de hoofdhuid. In de meeste gevallen gebruiken artsen folliculaire eenheidsextractie (FUE) of folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) om donorhaar te oogsten en in de ontvangende gebieden in te brengen. Het verschil tussen FUE en FUT is dat FUT een strook weefsel uit het donorgebied gebruikt om ontvangerplaatsen te creëren, terwijl FUE deze stap niet vereist.

Wat is het verschil tussen FUE- en FUT-procedures?

FUT is een meer gebruikelijke procedure omdat het gemakkelijker uit te voeren is en betere resultaten oplevert. FUE komt niet zo vaak voor omdat het technisch moeilijker is en pijnlijk kan zijn voor de patiënt. FUT staat voor folliculaire eenheidstransplantatie en FUE staat voor folliculaire eenheidsextractie. FUT-procedures worden uitgevoerd met behulp van een machine die haar van de achterkant van het hoofd verwijdert en deze haren vervolgens gebruikt om nieuwe follikels te creëren in gebieden waar kaalheid is opgetreden. De machine transplanteert deze nieuwe follikels vervolgens naar kalende delen van de hoofdhuid. FUE-procedures worden uitgevoerd door individuele haartransplantaten van donorplaatsen op de hoofdhuid of het lichaam te verwijderen met een scherp instrument dat lijkt op een koekjesvormer, en ze vervolgens te transplanteren naar kalende delen van de hoofdhuid waar ze nieuw haar zullen laten groeien.