Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

5 tips voor een goede website

Tegenwoordig kan bijna iedereen wel een website maken. Programma’s als Wix maken het wel heel makkelijk. Toch maakt niet iedereen ook echt een goede website. In deze blog vind je 5 tips voor het maken van een goede website.

Responsive

Een goede website is responsive. Dit betekent dat de website toegankelijk en bruikbaar is op verschillende apparaten, zoals desktop, telefoon en tablet. Het aantal mensen dat Googelt via een ander apparaat dan hun desktop stijgt namelijk elk jaar enorm. Met een responsive website zorg je dat jouw website net zo goed te gebruiken is op een laptop als een telefoon, omdat hij automatisch schaalt.

Duidelijke structuur

Een duidelijke structuur gaat verder dan alleen een logisch menu. Je moet zorgen dat je hele website op een manier is ingericht dat mensen kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg dus dat menu-opties een duidelijke omschrijving geven van wat je er kan vinden. Bedenk ook wat je op je homepage wilt zetten. Als klanten op een website komen willen ze vaak niet gelijk een prijslijst voor hun neus krijgen.

Content

De content die op je website te vinden is, is superbelangrijk. Dit is namelijk de inhoud. Wat voor informatie deel je? Welke teksten komen erop? Staan er afbeeldingen bij? En zo ja, wat voor afbeeldingen? Informatie moet namelijk op een makkelijk leesbare manier gedeeld worden, zodat klanten snappen wat er bedoeld wordt en ze ook sneller met jouw bedrijf in zee zullen gaan. Voor dat laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat je een call-to-action hebt, ofwel een knop die ervoor zorgt dat klanten contact met je kunnen opnemen, zoals een contact- of offerteformulier of bestelknop.

Fotografie

Zoals in het vorige kopje gezegd is zijn afbeeldingen en foto’s belangrijk voor je website. Beeld zegt namelijk meer dan 1000 woorden. Laat foto’s zien van je producten, diensten of misschien wel van jezelf. Ze leert de klant de persoon achter het bedrijf ook kennen, wat zorgt voor een bepaalde manier van verbinding die zij dan voelen met je bedrijf. Investeer voor zulke foto’s in een professionele fotograaf.

Vindbaarheid

Als bedrijf wil je natuurlijk gevonden worden, en daar helpt je website bij! Hiervoor is het wel belangrijk dat je hem goed optimaliseert, anders draagt je website hier nog niet aan bij. Je vindbaarheid wordt bepaald door Google en hoe vindbaarder je bent, hoe hoger je tussen de zoekresultaten komt te staan als er gezocht wordt op een woord dat aansluit bij jouw bedrijf.

Een website laten maken

Tegenwoordig kan iedereen met behulp van programma’s als Wix of Strato een eigen website maken, maar in een goede website gaat vaak wat meer tijd zitten. Zie je het niet zitten om zelf deze tips toe te passen en vertrouw je dit liever aan een professioneel webdesign bureau toe? Kies dan voor een bureau bij jou in de buurt. Zo kan je bijvoorbeeld al een website laten maken in Utrecht.