Passion 4 Web
Image default
Afvalverwerking

Wat is het belang van afval scheiden?

Wanneer iedereen zijn of haar afval beter gaat scheiden, zal de wereld goed beschermd worden voor toekomstige generaties. De afgelopen jaren zijn we ons er steeds meer bewust van geworden hoe belangrijk het is om de wereld zo goed mogelijk te beschermen. Dit moet echt veranderen. Je kunt niet zomaar al het afval in dezelfde prullenbak gooien. Hoe minder afval we als mensen produceren, hoe minder we het milieu vervuilen. In dit artikel vertelt Renewi je precies waarom het zo belangrijk is om je afval op de juiste manier te scheiden. Lees zeker even verder!

Wat gebeurt er met afval wat niet wordt gescheiden? 

Afval dat niet wordt gescheiden, komt bijna altijd terecht op vuilstortplaatsen. Deze stortplaatsen zijn heel erg groot en bevatten tonnen afval dat honderden jaren nodig heeft om af te breken. En een deel van dit afval, zoals sommige kunststoffen, zal nooit verdwijnen. Mega slecht voor het milieu dus en dit is iets wat we met z’n allen willen voorkomen. 

Wat kan jij doen? 

Waar je ook woont op de wereld, er is nooit een reden om het afval wat je produceert niet te scheiden bij het weggooien. Het kost bijna geen moeite om plastic bij het plastic afval te gooien en om verpakkingen met statiegeld weer bij de supermarkt in te leveren. Wanneer je wat verschillende afvalbakken aan jouw keuken toevoegt, maak je het scheiden nog makkelijker en leuker!

Krijg inzicht in de diverse afvalstromen

Of het nou gaat om afval bij jou thuis of afval bij een groot bedrijf, het is heel erg belangrijk om alle verschillende afvalstromen in kaart te brengen. Op basis van de afvalstromen kan er bepaald worden voor welk soort afvalinzamelingsysteem je kiest en dat is handig om te weten voor jezelf.