Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Wat is vapen?

Grote kans dat je wel eens iemand met een e-sigaret hebt gezien. Het verschil met een reguliere sigaret is duidelijk zichtbaar, maar weet je ook wat het verschil is? En hoe een e-sigaret eigenlijk werkt? We leggen het je graag uit!

E-sigaretten werken met vloeistoffen
Dat een e-sigaret op een batterij werkt hoeven we je niet uit te leggen, dat geeft de naam wel weg. Maar hoe de damp gecreëerd wordt is niet voor iedereen gesneden koek. Je doet hiervoor namelijk vloeistof in je e-sigaret, de zogeheten e-liquid. Die e-liquid kan een smaakje hebben en je kunt er ook nicotine aan toe voegen. Nu heb je de vloeistof die verdampt gaat worden, maar nu moet het nog verwarmd worden. Daar komt de batterij om de hoek, die batterij stuurt namelijk de coil aan, een gloeidraadje dat voor warmte zorgt. Die warmte zet vervolgens de e-liquid om in damp en dat produceert de dampwolken die je ziet bij e-smokers. 

Er zit nog meer in een e-sigaret
Je weet nu van de batterij, de coil en de e-liquid, maar daarmee zijn we er nog niet. Je vloeistof moet natuurlijk ook ergens in, dit heet de clearomizer. Daarin, of daaraan gekoppeld zit ook de coil. En om te inhaleren moet je natuurlijk ook nog een uitgang hebben, die komt uit bij het mondstukje. Het is belangrijk je e-sigaret goed te onderhouden en schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat hij zo lang mogelijk meegaat. 

Starter sets
Weet je niet zo goed wat voor e-sigaret je moet kiezen? Kijk dan eens naar een starterset. Daarin zitten alle benodigdheden om te beginnen met vapen. Aan de hand hiervan kun jij je voorkeuren bepalen en kijken wat het best bij jou past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de manier van inhaleren en de vorm van je e-sigaret.

Meer weten?

Heb je nou nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan eens een kijkje op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Op hun website vind je alle onderdelen en e-liquids voor in je e-sigaret en vind je ook alle benodigde informatie over e-sigaretten en vapen. Hun klantenservice helpt je ook graag verder als je nog met vragen zit. 

 

https://www.smokesmarter.nl/