Passion 4 Web
Image default
Rechten

Wat je moet weten als slachtoffer van een bedrijfsongeval

Als je slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Zo kun je vaak niet meer aan het werk en wordt je geconfronteerd met allerlei kosten als gevolg van dien.

Daarom is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat en hoe je eventueel in aanmerking kan komen voor een vergoeding vanwege het ongeval.

In dit artikel zullen wij je enkele handige en korte tips geven voor mensen die het slachtoffer zijn geworden van een vervelend bedrijfsongeval. 

Zoek Hulp Van Een Letselschade Bureau

Als jij recent letsel hebt opgelopen tijdens een bedrijfsongeval, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken van een letselschade bureau.

Zij kunnen, samen met jou hulp en die van medische experts bepalen wat voor soort schade je hebt opgelopen. Hoe erger de schade, hoe hoger de eventuele schadeclaim die je kunt verhalen bij de verantwoordelijke partij. 

Wees niet bang om contact op te nemen met een partij zoals Stipt Letselschade – zij brengen namelijk geen kosten in rekening voor het gehele proces.

Zo kun je gratis op gesprek komen om het plan van aanpak te bespreken. Ook de vervolgkosten zullen verhaald worden bij de verantwoordelijke partij, wat betekent dat het jou uiteindelijk geen cent zal kosten.

Lever De Juiste Informatie Aan

Waarschijnlijk ben je na je ongeval al onderzocht door verschillende medische experts om te kijken wat er aan de hand is. Dat is natuurlijk goed, want voor de zaak zul je medische stukken moeten aanleveren. 

Het zal zo zijn dat de door jouw ingehuurde expert deze stukken nodig zal hebben voor de claim. Mochten ze dit dus aan je vragen, zorg er dan voor om deze zo snel mogelijk aan te leveren. 

Het kan ook zo zijn dat je nogmaals onderzocht moet worden om te bepalen wat er precies aan de hand is. Mocht dit het geval zin, werk dan ook zeker mee. Dit zal je zaak alleen maar versterken. 

Focus Op Je Herstel

Zodra je wordt bijgestaan door een letselschadebureau, is er niet veel meer wat je zelf kunt doen. Dat wil zeggen dat de expert jouw zaak verder zal oppakken, zodat je er zelf geen werk aan hebt. 

Dat is fijn, want hierdoor kun jij al je aandacht op je herstel vestigen. Uiteraard is het van belang dat je zo snel mogelijk herstelt om vervolgens weer aan het werk te kunnen, mocht dit kunnen. 

Probeer het dus los te laten, want een schadeclaim kan makkelijk maanden tot jaren duren. Het zal dus sneller voorbij gaan als je er niet elke dag mee bezig bent. Zodra de zaak opgelost is zal jij dit horen van de expert die je hebt ingehuurd. 

Dus in de tussentijd, zorg voor jezelf en stop je energie in je herstel.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Scheidingsadvocaat Eindhoven

Rechtsbijstand regelen met een minimaal inkomen, wat zijn mijn rechten?