Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Wat weet jij over je ruitenwissers?

Veel mensen kiezen ervoor om elk soort onderhoud door een garage te laten uitvoeren. Dit is erg begrijpelijk, vooral als je jezelf niet erg thuis voelt in dit soort zaken. Als het op ruitenwissers aankomt, is iedereen het erover eens dat zij een essentieel onderdeel zijn voor iedere auto. Zo houden ze je ruiten schoon en zorgen ervoor dat je meer zicht op de weg hebt. Maar hoeveel weet je eigenlijk van je ruitenwissers? Alhoewel je voor klein onderhoud natuurlijk altijd bij een garage terecht kan, zijn ruitenwissers bijvoorbeeld erg makkelijk zelf te vervangen. Wij vertellen je hier meer over ruitenwissers en hoe je weet wanneer ze aan vervanging toe zijn.

De werking van ruitenwissers

Je ruitenwisser zorgt ervoor dat je ruiten schoon blijven en jij veilig de weg op kan. Hetgeen wat hier daadwerkelijk voor zorgt zijn rubberen strips die tegen het raam aan drukken. Verschillende soorten auto’s hebben verschillende soorten ruitenwissers. Dit kan op het eerste gezicht erg ingewikkeld lijken, vooral als je van plan bent geld te besparen door zelf ruitenwissers aan te schaffen en te bevestigen. Over het algemeen hoeft dit echter geen probleem te zijn, doordat je als je ruitenwissers online aanschaft vaak het type model van je auto kan invullen. Zo weet jij zeker dat je de juiste ruitenwissers besteld. Ook de ruitenwisservloeistof kun je eenvoudig zelf bestellen en vervangen. Ruitenwisservloeistof wordt gebruikt om je ruiten schoon te houden. Hierbij zit er wel een verschil in ruitenwisservloeistof voor de zomer en de winter. Je doet er dan ook goed aan om je auto winterklaar te maken door de wintervariant te gebruiken. Er zit namelijk een anti-vries middel in de wintervariant, wat zorgt op deze manier ook zorgt voor beter zicht op de weg.

Wanneer je ruitenwissers toe aan vervanging zijn

Er zijn een paar tekenen te herkennen waardoor het duidelijk wordt wanneer je ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk door strepen op je ruiten nadat je de ruitenwissers gebruikt hebt. Als dit voorkomt, kan je eerst nog proberen het rubber dat tegen je raam aandrukt schoon te maken. Als dit niet de oplossing is, kan het rubber versleten zijn en wordt het tijd voor nieuwe ruitenwissers. Een ander makkelijk te herkennen teken van versleten rubber is dat je ruitenwissers geluid maken als ze over je ramen glijden, of niet zozeer meer glijden maar meer over je ramen heen ‘’springen’’. Als het zover is, weet jij nu in ieder geval wat er aan de hand is en dat het tijd is voor nieuwe ruitenwissers.