Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Maak het interieur van je woonkamer af met een visgraat PVC vloer

Als het om woontrends gaat, is er wat spannends aan de hand als het om het interieur van je woonkamer gaat. Er is namelijk een nieuwe trend die wij steeds vaker terug zien komen, namelijk: de visgraat PVC vloer. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken waar wij zo dieper op ingaan. Waar iedereen het echter over eens is, is dat door het karakteristieke en unieke patroon, deze vloer geschikt is voor iedere woonkamer. Dit komt onder andere doordat het patroon zich goed leent voor een Scandinavisch design, dat zowel in de winter als zomer erg sfeervol aanvoelt.

Wat is een visgraat PVC vloer

Zoals de naam al doet vermoeden, verwijst een visgraat vloer naar het patroon waarop de plankjes worden gelegd. Dit leidt namelijk tot een herhaaldelijk V-patroon, wat erg doet denken aan een visgraat. Dit patroon is trouwens geen nieuwe uitvinding. Men zag het vroeger ook veel terug in landhuizen met grotere planken. Tegenwoordig zijn ze dus ook in een kleine uitvoering beschikbaar, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor bij je thuis. 

De voordelen van een visgraat PVC vloer

Naast alle esthetische voordelen waar we zo op komen, is een van de redenen waarom een visgraat PVC vloer zo in trek is voornamelijk praktisch. Dit komt namelijk omdat een PVC vloer erg makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Dit maakt dit soort vloeren erg populair en handig voor als je veel mensen over de vloer hebt. Alhoewel deze voordelen gelden voor elk soort PVC vloer zijn wij erg weg van de visgraat pvc vloer door zijn stijlvolle uiterlijk. Deze vloer is bij uitstek geschikt voor mensen met een rustig of minimalistisch interieur door het herhalende patroon. Dit patroon zorgt overigens ook voor een gevoel van rust, juist doordat het patroon zich steeds herhaald. Door de lichtere kleuren waarin dit soort vloer beschikbaar is, lijkt je woonkamer ook nog eens een stuk groter. 

Het combineren van een visgraat vloer

Door de rustige, lichte natuurtinten waarin visgraat PVC vloeren beschikbaar zijn, vallen ze goed te combineren met een interieur met kleur. Het past ook bij een minimalistisch en rustiger interieur door het terugkerende visgraat patroon. Dit type vloer is dus echt met elk interieur te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de combinatie met groene planten, waardoor je ruimte echt een rustige en natuurlijke sfeer uitstraalt.