Passion 4 Web
Image default
Sport

Welke opleiding heb je nodig om een personal trainer te worden?

Ben je helemaal gek van sporten, een gezonde leefstijl en maak je vele uren van de week door in de sportschool? Dan is de baan als personal trainer echt iets voor jou! Als personal trainer help je anderen bij het halen van bepaalde sportieve doelen. Dit kan zijn een aantal kilo afvallen, meer spieropbouw of misschien wel een betere conditie. Als personal trainer kan je iemands zijn of haar leven totaal veranderen. Dit doe je door schema’s te maken op het gebied van fitness en voeding en door te inspireren en te motiveren. Je zal vast met een aantal vragen zitten over dit beroep. Hoe word je bijvoorbeeld personal trainer?  Welke opleiding heb ik nodig? Hoe lang gaat een personal trainer opleiding duren? Hoe veel geld ben ik daarvoor kwijt? Dit zijn vragen die verder in deze blog worden beantwoord.

Heb je een opleiding nodig?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk NEE. Dit antwoord verwacht je waarschijnlijk niet, maar het is wel echt waar. Je kan je namelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zonder enig diploma al beginnen. In de praktijk blijkt wel dat de kans op klanten en genoeg inkomsten klein is. Je zal minder snel in loondienst komen en ja kan als eigenaar ook minder klanten binnenhalen. Verder ben je als personal trainer ook verantwoordelijk voor de gezondheid van je cliënten. Dit betekent dat je wel enige kennis moet hebben en je kan in flinke problemen komen als je verkeerde raad geeft aan de cliënten. Dus op de vraag of je een opleiding nodig hebt is het antwoord eigenlijk JA.

Welke opleiding heb ik nodig?

Fitnesstrainer A is de eerste opleiding die je kunt doen zonder een vooropleiding nodig te hebben. Dit is een opleiding die je alle basiskennis leert om al aan de slag te kunnen als personal trainer. Deze opleiding duurt vier maanden en je betaalt rond de 1200 euro hiervoor. Dit is de prijs van een klassikale les. Je kan namelijk ook online personal trainer worden door voor het thuispakket te kiezen. Hier betaal je ongeveer 900 euro voor. Het is daarbij ook verstandig om nog de Fitnesstrainer B opleiding te volgen. Hier leer je meer op het omgaan met je klanten en dit is weer net een niveau hoger. Dee opleiding kost je vijf maanden en is ongeveer 1300 euro. Deze opleiding kan je wel alleen klassikaal volgen. Zo kan je in minder dan één jaar twee diploma’s hebben en aan de slag als personal trainer. Vaak is het wel goed om je nog verder te verdiepen en andere cursussen te volgen. Zo kan je ook jezelf onderscheiden van andere personal trainers. Denk bijvoorbeeld aan een sport & voeding opleiding, een kettlebell cursus, een bootcamp cursus of een yoga opleiding.

Waar kan ik deze opleidingen volgen?

Er zijn verschillende partijen die personal trainer opleidingen aanbieden. Als je een goede personal trainer opleiding zoekt, dan is het goed om te kijken naar welke erkenningen de opleidingen hebben. Zo zijn bepaalde opleidingen Europees erkend. Dit betekend dat deze zeer goed zijn. Deze opleidingen kan je vinden op sport-people.nl. Deze opleidingen zijn door heel Nederland klassikaal te volgen. Zo kan je in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht de opleidingen volgen.