Passion 4 Web
Image default
Bloemen

Wij helpen je een keurmerk aanvragen

Het CE keurmerk heeft een lange traditie. Het werd in 1995 ingevoerd en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de Europese Unie. Voor elk product dat onder een EU-richtlijn valt, is een EU-conformiteitsverklaring vereist. Deze producten omvatten speelgoed, elektrische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen en meetinstrumenten. HMPA ondersteunt fabrikanten gedurende het gehele conformiteitsproef, zodat zij zo snel mogelijk het CE-keurmerk op hun producten kunnen aanbrengen en het in heel Europa op de markt kunnen brengen.

Wat wordt bedoeld met de CE markering

De afkorting CE staat voor “Conformité Européenne”, d.w.z. Europese conformiteit. De CE-markering geeft aan dat een product voldoet aan de eisen van alle geldige EU-richtlijnen. Het is dus geen keurmerk of kwaliteitsmerk, maar een soort van “paspoort” voor Europese producten. Een product met CE keuring mag in elke EU-lidstaat worden gebruikt en op de markt worden.

De CE-markering maakt de fabrikant verantwoordelijk en doet een beroep op zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Het garandeert veiligheid aan de eindgebruikers op alle Europese markten omdat in de conformiteitsverklaring staat dat het product is vervaardigd met inachtneming van de nodige eisen voor het waarborgen van de gezondheid, de veiligheid en de milieubescherming en dat het een veilig product van hoge kwaliteit is.

Wat met de aanvraag

Voor het aanvragen CE keurmerk moet een fabrikant heel wat stappen doorlopen. Deze omvatten bijvoorbeeld het vastleggen van de EU-vereisten voor het product in kwestie, het beoordelen van het product met betrekking tot deze vereisten, het uitvoeren van producttests, het samenstellen van de technische documentatie en het opstellen van de conformiteitsverklaring.

De ondersteuning kan bestaan uit een uitgebreide dienstverlening inclusief:

  • normenonderzoek
  • nakijken en aanpassen van de risicobeoordeling van de fabrikant
  • het product laten testen en een technisch rapport opmaken
  • eventuele opleiding van de betrokken medewerkers
https://www.hmpa.nl/

Gerelateerde artikelen

Mountainbiken in de Ardennen