Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Zo kies je de beste zorgverzekering

Wanneer je op zoek gaat naar een goede zorgverzekering, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zorgverzekering kiest, vertellen wij je hieronder wat over verzekeringen.

Verzekeringen vergelijken

Naar welke verzekeraar je ook gaat, het is altijd slim om een aantal verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je er een afsluit. Zo voorkom je dat je toch niet de goede verzekering kiest. Vergelijk je zorgverzekering met Vergelijkdezorgverzekering en voorkom akelige verrassingen.

De basisverzekering

Wanneer je op zoek gaat naar een goede basisverzekering, hoef je niet te letten op wat de verzekering dekt. Alle basisverzekeringen in Nederland dekken namelijk hetzelfde. Een basisverzekering is dan ook verplicht in Nederland. Wel zit er verschil in de prijs van een basisverzekering. De prijs van zo’n verzekering is afhankelijk van het soort verzekering, want niet bij iedere verzekering kun je naar ieder ziekenhuis. Soms heeft een verzekering slechts met een paar ziekenhuizen een contract. De verzekering is dan goedkoper, maar het kan wel zijn dat je een stuk verder moet rijden om zorg te ontvangen.

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht in Nederland. Dit betekent dan ook dat iedere aanvullende verzekering iets anders dekt. In het geval van een aanvullende verzekering is het daarom extra verstandig om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je niet alleen de beste prijzen tegen elkaar opwegen, maar ook bekijken welke dekking het beste het beste bij jou past. 

Eigen risico

Je hebt bij iedere basisverzekering ook altijd het eigen risico waar je rekening mee dient te houden. Dit is een door de overheid bepaald bedrag wat iedereen met een basisverzekering dient te betalen, alvorens zij een vergoeding vanuit de basisverzekering ontvangen. In 2021 is dit bedrag vastgesteld op €385,-. Iedereen dient dit bedrag eerst ‘op te maken’, en dus zelf te betalen, alvorens zij een vergoeding vanuit de basisverzekering kunnen ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen risico vrijwillig te verhogen. Door je eigen risico te verhogen, betaal je zelf dus meer eigen risico wanneer je van zorg gebruik maakt. In ruil hiervoor gaat jouw maandelijkse premie behoorlijk omlaag. Dit is vooral interessant wanneer je zelf voldoende buffer hebt om zorgkosten op te vangen. Overweeg je dus om je eigen risico te verhogen, check dan vooraf of je voldoende buffer hebt. Zo weet je of het voor jou rendabel is om je eigen risico te verhogen.