Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimalisation (SEO) genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken binnen de organische zoekresultaten van Google. Door een hogere ranking wordt de zichtbaarheid van je website verhoogd. Meer bezoekers naar je website met zoekmachine optimalisatie is de droom van iedere website-eigenaar. Wij begrijpen dat je nu wellicht geen idee hebt waar je moet beginnen. In deze blog leggen we je vast het een en ander uit.

Werkzaamheden voor zoekmachine optimalisatie

Er zijn verschillende manieren om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Deze manieren zijn: technische SEO, content, linkbuilding, local SEO, social media en conversie optimalisatie. Uiteraard kun je de verschillende SEO werkzaamheden ook uitbesteden aan een gespecialiseerd online marketing bureau. Zelf aan de slag? Allereerst is de technische SEO een belangrijk punt, want Google crawlt je website en de techniek achter je website is het fundament van zoekmachine optimalisatie. Breng verbeterpunten in je website aan als je ziet dat niet alles op orde is. Het is namelijk erg belangrijk als alles up-to-date is.

Content en SEO

De tekst (content) op je website is ook van groot belang. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat zij precies zoeken. Aan de hand van zoekgedrag en de belangrijkste zoekwoorden kun je kwalitatieve content creëren. Door de verwerking van de belangrijkste zoekwoorden in je content, kan Google lezen waar de pagina over gaat. Je zult hierdoor sneller een betere positie krijgen in de zoekmachine.

Linkbuilding

Naast een goede techniek en goede content is ook linkbuilding onmisbaar. Het is namelijk belangrijk dat jouw website een goede waarde heeft. Dit kun je vergroten door middel van bepaalde links die verwijzen naar jouw website, waardoor de populariteit hoger wordt. Daarbij is het ook belangrijk om local SEO toe te passen, zodat Google weet waar jouw bedrijf zich bevindt, wat het precies doet en wat de openingstijden zijn.

Hulp nodig bij zoekmachine optimalisatie?

Wil jij hoger ranken in de zoekmachine resultaten van Google, maar kom je er zelf niet helemaal uit met de SEO werkzaamheden? Traffic Today is dé SEO specialist voor het hogere MKB segment en helpt je graag verder. Onze specialisten kunnen de positie van jouw webshop in Google verbeteren en zullen er ook alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Wij werken doelgericht en wijzigen onze strategie waar nodig. Heb je speciale wensen? Wij luisteren er graag naar en kunnen je natuurlijk meer vertellen over alle mogelijkheden wat betreft zoekmachine optimalisatie. Neem daarom gerust contact met ons op.

https://www.traffictoday.nl/