Passion 4 Web
Image default
Electronica en Computers

Waarom refurbished net zo goed is als nieuw

Veel mensen denken dat refurbished synoniem is aan tweedehands, maar dat is natuurlijk onzin. Refurbished is nog eerder synoniem aan nieuw dan aan tweedehands. Onderdelen worden geïnspecteerd of vervangen. De telefoons worden hevig getest en er worden zeer strikte acties genomen om telefoons te refurbishen. Uiteraard zijn er cowboys op de markt die tweedehands telefoons bijvoorbeeld verkopen als Refurbished iPhone toestellen. Dat kun je echter wel afvangen. Dat is eigenlijk simpeler als dat het lijkt. In deze blog leg ik je uit hoe je erachter komt of je refurbished koopt of een tweedehands toestel.

Check het op de website

Partijen die telefoons refurbishen zijn vaak erg trots op de manier hoe zij dit doen. Ze roepen tevens ook allemaal dat ze dit op een unieke manier doen, wat misschien wel of niet waar is. Echter is het wel zo dat een goede refurbished dealer altijd zal vertellen hoe dit proces in zijn werk gaat. Hierbij vertellen ze op welke punten ze checken en welke punten ze standaard vervangen. Hierbij kun je denken aan de batterij, het scherm, de touchcontroller of vingerafdrukscanner. Uiteraard is dit afhankelijk van de keuzes die de refurbished partij maakt. 

Wat er in de doos zit

Uiteraard kun je ook vragen wat er in de doos zit. Een goede refurbished partij zal altijd komen met een testrapport om te bewijzen dat het product inderdaad refurbished is. Zo staan daar de batterijpercentages op en de hoeveelheid cycles dat de telefoon is opgeladen. Dus min of meer alle tests die een refurbished partij kan doen voor het onderzoeken en opknappen van een telefoon.

Waarom is refurbished soms beter dan nieuw

Hoewel maar weinig mensen het geloven is refurbished soms wel degelijk beter dan nieuw. Dat komt doordat de kinderziektes uit de telefoon zijn wanneer deze refurbished is, de telefoon is namelijk al een poosje gebruikt waardoor de software versies volledig geupdate zijn. Daarnaast is de telefoon vaak al een aantal keer terug gegaan naar de ontwikkelaar omdat er foutjes in zaten. Deze zijn er dus ook allemaal uitgehaald. Wat je overhoudt is een supergoed geteste telefoon die nog jaren meekan.