Passion 4 Web
Image default
Mode en Kleding

Fashionable schoenen die lekker zitten

De meeste schoenen die er echt leuk uitzien, zitten voor geen meter. Terwijl draagcomfort één van de belangrijkste dingen is bij de zoektocht naar nieuwe schoenen. Je wilt tenslotte dat schoenen goed om de voet zitten. Er zijn veel vergeten schoenenmerken op de markt die perfect zittende schoenen maken en die er ook nog eens leuk uitzien. Het verschil tussen deze schoenenmerken en andere merken is dat deze merken schoenen maken met wijdtematen. Ze passen dus niet alleen in de lengte om de voet, maar ook de in de breedte. Dat maakt echt een enorm verschil. Zeker wanneer jij iemand bent met echt brede voeten dan weet je waar ik het over heb. Waarschijnlijk doe jij dan ook niet al te lang met een paar schoenen. Dat hoeft gelukkig niet. Kijk eens naar schoenen met een wijdtemaat.

Hoe meet je de wijdtemaat van je voet

Het meten van de wijdtemaat van de voet is eigenlijk heel simpel. Het is tevens heel vreemd dat veel mensen wel de lengtemaat van hun voet weten maar niet te breedtemaat. Daarnaast is het vreemd dat er comfortschoenen op de markt zijn, waarbij de breedtemaat of wijdtemaat niet genoemd wordt. Terwijl dit een van de belangrijkste zaken is voor lekker zittende schoenen.

 

De wijdtemaat of breedtemaat van je voet opmeten is eigenlijk heel simpel. Dit kun gemakkelijk zelf doen door middel van een meetlint of meetlat. Leg het meetlint of de meetlat dwars over de bal van je voet en lees het aantal centimeters af. Het is belangrijk dat je dit doet bij de bal van de voet, omdat dit meestal het breedste gedeelte van de voet is. De schoenen zijn dan ook breder gemaakt op dit punt. Combineer deze breedte met de lengte en je hebt je breedtemaat. Breedtematen worden meestal uitgedrukt in Wijdtemaat: E /m G.

Merken met wijdtematen

Zoals gezegd verkopen niet alle merken schoenen met wijdtematen. Ik vind dat dit wel zou moeten, maar dat is een andere discussie. Er zijn heel veel oer hollandse bedrijven die schoenen verkopen in wijdtematen. Denk hierbij aan Xsensible Schoenen, Durea Schoenen of Gijs schoenen. Stuk voor stuk leuke en hippe merken met toffe modellen in wijdtematen.

Succes

Ik hoop dat je iets hebt geleerd uit deze blog en dat je volgende schoenen een paar wordt met wijdtematen.