Passion 4 Web
Image default
Muziek

Het startpunt als dj

Ben je ook zo’n fan van muziek en vind je het leuk om zelf muziek te maken en te mixen? Draai je graag plaatjes als je met je vrienden bent? Of droom je ervan om internationaal bekend te worden, zoals Hardwell en Martin Garrix? Beginnen als dj vraagt om nogal wat oefening, moeite, tijd en geld. Zo heb je een geschikte draaitafel nodig en natuurlijk de noodzakelijke kwalitatieve tech. We helpen je alvast een eindje op weg met de volgende tips.

Loop niet te hard van stapel

Begin met het nodige ‘’starterspakket’’ en niet meer. Het is namelijk een aanzienlijke investering en er zijn zat merken die goede kwaliteit draaitafels, mixers en boxen verkopen voor een goede prijs. Het is wel een sprong in het diepe, want het leven van een dj is niet altijd wat het lijkt. Je moet maar zien of het je bevalt om zelf te moeten werken, terwijl iedereen aan het feesten is. Daarnaast moet je vaak in de avond pas beginnen en ga je laat naar bed. Vandaar is het bij zulke grote stappen verstandig om eens aan te kijken of het je wat lijkt, zonder er al te veel geld in hebben gestopt.

Kwaliteit uitgedrukt in muziek

Een van de belangrijkste punten waar muziekfans het meest op letten: goede beats en fijn geluid. Niks is vervelender dan matige kwaliteit. Een goede dj-set maakt hier ook onderdeel van uit: draaitafel, boxen, speakers en de juiste aansluitingen. Daarnaast moet je ook in kunnen spelen op de wensen van de doelgroep en goed kunnen mixen. Het is namelijk niet enkel plaatjes afspelen, maar deze zo soepel mogelijk in elkaar over te laten lopen dat er als het ware een nieuw nummer ontstaat. 

Het merk Skytec

Om zowel betaalbare als kwalitatieve apparatuur in een te kunnen scoren, is het belangrijk om goed op onderzoek uit te gaan. Onder andere Skytech is een merk dat wordt verkocht en aanbevolen door diverse specialisten. Dit merk biedt dus dj-gear voor een afgewogen en aantrekkelijk prijs. Het grote voordeel: de kwaliteit komt er absoluut niet onder te lijden. Informeer ernaar bij een specialist om de hoek of kies voor snel: online bestellen.

Vraag het de experts

Dus ben je ervan overtuigd om de uitdaging en het avontuur aan te gaan als startende dj? MaxiAxi is een online speciaalzaak gericht op betaalbare dj-gear voor iedereen. Zo verkopen onder andere het merk Skytec! Je kunt hun website bekijken en kom je ergens niet uit, dan helpt het specialistische team van de klantenservice met plezier.

 

https://www.maxiaxi.com/