Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

3 Life hacks om meer te bewegen in je leven

Hoewel het natuurlijk geweldig is om van tijd tot tijd naar de sportschool of club te gaan om te trainen en bewegen, kun je jezelf afvragen hoeveel zoden het aan de dijk gaat zetten om 1x per week naar de sportschool te gaan in een voor de rest zittende leefstijl. Echter is het voor veel mensen toch lastig om vaker te gaan sporten omdat het leven nu eenmaal druk kan zijn. Speciaal voor die mensen heeft FitBewust Personal Coaching – verzorger van Personal Training Beverwijk – vijf simpele lifehacks die je direct kunt toepassen in je leven om zo onbewust meer te bewegen terwijl je geen extra tijd hoeft vrij te maken voor de sportschool.

Lifehack 1: Parkeer de auto verderop Parkeer je auto verder van je werk af zodat je een stukje moet lopen. Maak hier een gewoonte van en je pakt zo per week flink wat stappen meer in totaal. Dit kun je natuurlijk ook doen bij je eigen huis. Reis je met het openbaar vervoer zoals bijvoorbeeld de bus? Stap dan een halte eerder uit voor de extra stappen.

Lifehack 2: Gebruik de trap Dit is een hele gemakkelijke. Overal waar liften zijn, zijn ook trappen. Dus vermijd de lift en pak de trap. Traplopen is intensiever dan je denkt en als je het regelmatig doet verbrand je flink meer calorieën en bouw je conditie op.

Lifehack 3: Wandelpauzes Heb je op je werk een grotere lunchpauze? Maak er een wandelpauze van. Neem wat collega’s mee en het is nog gezelliger ook. Het is goed om even van je werkplek weg te zijn om even op te laden en daarnaast zorgt het wandelen voor meer doorbloeding in de billen en onderrug en bestrijd je op deze manier ook lage rugklachten. Twee vliegen in één klap dus!

Ben je benieuwd wat voor makkelijke lifehacks er nog meer zijn die je gemakkelijk kunt implementeren? Neem contact op met FitBewust Personal Coaching – verzorger van Personal Training Castricum en omstreken – voor meer informatie over onze leefstijltrajecten.

https://fitbewust.nl/