Passion 4 Web
Image default
Dienstverlening

3 tips om relaties tussen werknemers te verbeteren

Als werknemers onderling niet goed met elkaar overweg kunnen, kan dit leiden tot erg vervelende situaties. De werkprestaties kunnen er zelfs danig onder leiden dat de productie van het bedrijf achteruit gaat. Dan hebben we het nog niet eens over de emotionele gevolgen gehad van pesterijen, intimidatie en andersoortige problemen die kunnen spelen op het werkveld. Sommige werknemers koesteren al jarenlang wrok tegen elkaar. Mediation in Deventer kan een uitstekende oplossing zijn om relaties tussen werknemers te verbeteren. Lees verder voor goede tips om relaties tussen werknemers beter te maken.

 

Externe hulp inschakelen

Externe hulp inschakelen – bijvoorbeeld van een mediator – kan een snelle en doeltreffende manier zijn om de productie van het bedrijf weer op het oude niveau te krijgen. Een mediator doorziet ingewikkelde situaties razendsnel. Hoe ingewikkeld en persoonlijk arbeidsconflicten ook kunnen zijn, een goede mediator heeft veel ervaring met ingewikkelde conflicten op de werkplek. De onderliggende persoonlijke motieven moeten duidelijk naar voren komen voordat een oplossing bedacht kan worden. Een mediator weet dankzij uitgebreide juridische kennis bovendien wat er kan en wat er niet kan.

 

Een luisterend oor doet wonderen

Soms is het genoeg om even de tijd te nemen om naar elkaar te luisteren. Onder begeleiding van een leidinggevende kunnen werknemers die een conflict hebben bijvoorbeeld de tijd nemen elkaars verhaal te horen. Misschien begrijpen de werknemers elkaar verkeerd. Het is belangrijk om emoties te kunnen verwoorden op de werkplek, want er is meer in het leven dan produceren. Neem eens de tijd voor elkaar en probeer elkaar echt te begrijpen. Dit kan uiteraard ook onder begeleiding van een mediator.

 

Ziekte

Als een werknemer ziek is kan dit meerdere oorzaken hebben. Het is niet altijd zo dat een werknemer echt ziek is. Soms zijn er andere oorzaken. Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich vaak ziek melden omdat ze zich niet op hun plek voelen op werk. Soms melden werknemers zich ziek omdat ze gepest worden. Als een werknemer opvallend vaak ziek is, doet een leidinggevende er goed aan de werknemer een keer te vragen of er iets speelt.

 

Tips op een rijtje

Als je relaties tussen werknemers wilt verbeteren, kun je dus de hulp van een mediator inschakelen, goed naar elkaar luisteren of proberen te achterhalen waarom een werknemer zo vaak ziek is. Soms is een werknemer echt ziek, maar vaker nog zit er iets anders achter. Mediaton in Deventer kan wonderen verrichten als je te maken hebt met een arbeidsconflict. Je moet arbeidsconflicten serieus nemen, want als je ze niet serieus neemt kunnen ze jaren doorgaan en steeds erger worden.