Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

3 voordelen van transportbanden

3 voordelen van transportbanden

Als jij processen binnen je magazijnpand wil gaan verbeteren, heb je misschien een transportband al overwogen. Het aanleggen van een transportband binnen jouw bedrijf is misschien een grote stap, maar het is het zeker waard om dit te doen. In deze blog zullen we je drie voordelen geven van de transportband. Lees dus snel verder!

  1. Presteren onder extreme omstandigheden

Transportbanden presteren onder extreme omstandigheden. Dit is erg handig voor jouw bedrijfspand, want hierdoor kun je écht rekenen op de hulp van de transportband. Als er in jouw bedrijfspand vaak sprake is van extreme omstandigheden, zoals hitte of transport van materialen die schade kunnen verrichten, is het een transportband dus een erg goed idee. Dit kan lastiger zijn voor jouw werknemers, aangezien het lichaam anders reageert op deze omstandigheden. Een transportband is een stabiele basis die je te allen tijde kan inzetten.

  1. Veel verschillende soorten

Transportbanden zijn in veel verschillende soorten beschikbaar. Dit is handig, omdat bedrijven in verschillende sectoren vragen om verschillende transportbanden. Een bedrijf dat in de voedingsindustrie heeft bijvoorbeeld baat bij een kunststofband, omdat dit voor extra hygiëne zorgt. Transporteer jij grote, robuuste eenheden? Dan kan een rubberen transportband goed van pas komen. Een transportband is dus niet voor een enkele sector in te zetten, maar kan voor verschillende gevallen goed gebruikt worden.

  1. Beter voor je werknemers

Als jij met zware producten werkt, kan het zwaar zijn voor jouw medewerkers om deze de hele dag van A naar B te moeten tillen. Een transportband heeft hier geen last van. Jouw medewerkers hoeven enkel nog het product op de transportband te leggen, en deze er aan het einde af te halen. Dit scheelt een hoop tilwerk, die normaal gesproken gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Jouw werknemers kunnen door het plaatsen van een transportband ook ergens anders worden ingepland, waardoor zij meer afwisseling in hun werkzaamheden kunnen verwachten.

ACB Transportbanden

Lijkt de aanleg van een transportband in jouw bedrijfspand jou een goed idee? Neem dan eens een kijkje op de website van ACB Transportbanden! Deze website staat vol met verschillende soorten transportbanden. Neem contact op met één van de specialisten van ACB Transportbanden als jij advies wil ontvangen over welke transportband het meest geschikt is voor jouw bedrijf.