Passion 4 Web
Image default
Vervoer en transport

Aanhangerlicht kapot? Hoe dit in de toekomst te voorkomen

Het is tijd, je moet verhuizen of misschien de tuin opknappen en afval vervoeren. Dan heb je de aanhangwagen weer nodig. Je maakt de aanhanger vast aan de auto met je afval in de aanhangwagen en je wilt gaan vertrekken. Dan zie er een achterlicht van je aanhanger kapot is. Misschien is dit wel vaker gebeurd, aanhanger achterlichten zijn namelijk kwetsbaar. Volgens de regels mag je dan niet gaan rijden dus dat doe je ook niet. Dit doe je niet omdat dit gevaarlijk kan zijn voor jou eigen veiligheid maar ook voor andere weggebruikers. En daarnaast wil je natuurlijk ook geen boete oplopen.

De oorzaken

Hoe kan dit licht nou kapot zijn gegaan. Dit kan verschillende redenen hebben. Je bent bijvoorbeeld ergens tegen aangekomen met de aanhanger. Of je kan iets zwaars hebben laten vallen op het achterlicht toen je de aanhanger aan het inladen was of misschien is het de lamp die voor het licht zorgt wel kapot gegaan. Nou ja één ding is zeker je kan niet gaan rijden en je afval of andere spullen wegbrengen.

Nu kan je natuurlijk proberen het licht te maken maar niet iedereen is zo handig. Dus moet je een nieuw licht gaan kopen. In je achterhoofd bij het kopen van een licht voor je aanhanger zit dat je moet voorkomen dat het achterlicht weer kapot gaat. Wat nou als je ergens tegen aan bent gekomen dan is het misschien handig om het licht op een of andere manier te beschermen.

Wees voorzichtig en bescherm de verlichting

Eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat je voorzichtig doet met het rijden zelf en ook met het inladen van je wagen. Naast het voorzichtig doen is er ook een andere mogelijkheid tot een langer gebruik van een achterlicht. Zo bestaat er een achterlichtbescherming. Dit is een bescherming die je makkelijk op je achterlichten kan doen en er voor kan zorgen dat je licht niet snel kapot gaat.

Tip is dus als bijvoorbeeld je rechterachterlicht kapot is koop een nieuwe en koop direct bescherming voor dat licht maar ook voor je linker achterlicht. Dit zorgt allemaal voor minder frustratie en veiligheid en geen boetes. Als je deze bescherming gaat kopen let dan ook op omdat er verschillende  soorten bescherming zijn. Ten eerste is het belangrijk dat de bescherming past op de achterlichten die jij hebt op je aanhangwagen. Verder moet de bescherming natuurlijk ervoor zorgen dat de lampen langer meekunnen. Ten slotte pas op dat de bescherming niet het licht van de achter lampen belemmerd. Als het licht aangetast wordt kan dit als nog die boete oplopen die je zo graag wilt voorkomen.