Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over Stootkussens, Trapkussens of Pads!

Iedereen die aan vechtsporten doet heeft wel een stootkussens, trapkussens of pads gezien en er misschien ook wel mee getraind. Maar wat zijn het precies en waarvoor gebruiken we stootkussens, trapkussen of pads? Antwoorden op deze vraag geven wij in dit blog!

 

Wat zijn stootkussen, trapkussens en pads?

Stootkussen, trapkussens of pads worden altijd gebruikt door een trainer tijdens een boks of kickbokstraining. Doordat je samen traint kan je veel beter en realistischer trainen dan op een bokszak. Daarnaast kan een trainer die met stootkussen, trapkussen en pads traint zich goed aanpassen op het niveau degene die hij traint. 

Stootkussen, trapkussen en pads zijn vooral bedoeld als bescherming. Dit is natuurlijk volkomen logisch want op de platte hand trainen gaat natuurlijk niet. Het zijn voor een trainer hulpmiddelen tegen trappen en stoten die hij ontvangt. Deze hulpmiddelen hebben een compacte vorm en zijn speciaal gemaakt om stoten perfect te absorberen. Zo houdt de trainer het langer vol en haal je ook het maximale uit een training. Door met stootkussen, trapkussen en pads te trainen ziet een trainer ook sneller wat je zwakke punten zijn. Ideaal want dan weet je gelijk waar je nog aan moet werken.

 

Verschillende soorten stootkussen, trapkussen en pads

Er zijn genoeg kussens te verkrijgen op de markt in verschillende maten en met verschillende doelen. Een trainer kan daardoor gebruik maken van verschillende pads, afhankelijk van de training die hij wilt geven. Er zijn namelijk handpads, armpads, kickpads en complete stootkussen. Elk soort kussen heeft ook zijn eigen functie.

Hoe kleiner de pads hij makkelijker een trainer kan wisselen van positie. Hierdoor kan je kan je perfect je reactiesnelheid en precisie trainen. De grotere kussens die automatisch ook meer raakoppervlak hebben zijn zwaarder en daardoor moeilijker van positie te wisselen. Deze kussens worden vaak gebruikt voor trapoefeningen. Vaak zijn deze kussen ook dikker en zeer geschikt voor heavy impact.

 

Voor en nadelen van trainen met pads

Het trainen met stootkussens, trapkussen en pads heeft voor een nadelen. Het grootste nadeel is dat je altijd een trainingsmaat nodig hebt. Wanneer je niet echt kennissen hebt die aan vechtsport doen kan dit al snel te problemen lijden. Maar het feit dat je altijd met zijn tweeën traint is ook gelijk het grootste voordeel. Je trainingen zijn namelijk veel uitdagender en dynamiser, waardoor je veel meer resultaten haalt uit het trainen met pads. Daarnaast is het ook gezelliger om met een trainingsmaat te trainen dan dat je bijvoorbeeld een bokszak training doet.