Passion 4 Web
Image default
Fotografie

Baby fotoshoot tips voor de mooiste plaatjes

Een newborn fotoshoot is heel populair. Het is ook maar een hele korte tijd dat je baby zo klein is en dat wil je graag vastleggen. De meeste fotosessies worden vastgelegd in de eerste 12 weken van je kindje. Dan slapen ze nog lekker veel en zijn ze echt mini. Kleine teentjes, kleine vingertjes, dat wil je echt vasthouden voor later. En het zijn ook prachtige foto’s als geboortekaartje of om de geboorte op social media bekend te maken.

Ook al ben je zelf misschien heel handig met een camera, het is verstandig om de shoot door een professionele fotograaf vast te laten leggen. Dan hoef je zelf alleen te letten op de kleine en misschien gaan jullie ook samen op de foto. De babyfotograaf weet welke foto’s leuk zijn en kan veel variëren. Ze maken gebruik van professionele camera’s en hebben ontzettend veel ervaring.

Let goed op de details

Bedenk wat voor soort plaatjes je zou willen. Is dat heel kleurrijk of juist heel rustig. Daarbij houd je rekening met de kleding die je je kindje aan doet, maar ook de accessoires zoals de plek in huis waar je de foto’s laat maken, de achtergrond en bijvoorbeeld het armbandje dat je je baby omdoet. Allemaal details die je straks terugziet in de foto’s en die je dan voor altijd bewaart.

Verschillende soorten foto’s

Het mooiste is om veel verschillende foto’s te maken: close up, wat verder af, een beetje lifestyle en misschien met de broertjes en zusjes erop en natuurlijk jullie als ouders. Die blik die jullie hebben voor je kersverse baby is onbetaalbaar en je zal zien hoe waardevol dat is als je kindje straks wat groter is.

Als je de foto’s eenmaal hebt, doe er dan ook echt iets mee. Maak er een mooi babyboek van, laat het op een geboortekaartje afdrukken, hang een uitvergroting in de babykamer of in de woonkamer en geef afdrukken aan de opa’s en oma’s. Want digitale foto’s die alleen digitaal blijven daar heb je weinig aan en die verdwijnen op een gegeven moment en dat is zo zonde.

Vraag een fotoshoot cadeau

Hoewel het vaak een flinke investering is om zo’n newbornsessie te boeken, is het zeker aan te raden. Je zou een bijdrage kunnen vragen van je kraamvisite om het als cadeau te krijgen. Een onvergetelijk cadeau, want het legt echt de eerste periode met je kleintje vast. Daar kan geen geld tegenop en er zijn tegenwoordig heel veel fotografen online te vinden die dit soort shoots doen.

Vergeet niet om op tijd te boeken, dat kan in de laatste maanden van je zwangerschap. Populaire fotografen zitten vaak snel vol en als je zeker wil zijn van een plekje dan vraag je ruim van tevoren even wanneer je een shoot moet boeken. Ook als nog niet precies bekend is wanneer je gaat bevallen.