Passion 4 Web
Image default
Vakantie

Backpacken in Azië : Wat zijn de beste bestemmingen?

Misschien wil je wel een tussenjaartje nemen van school, of heb je gewoon zin om de wereld te ontdekken. Azië is een prachtige plek om te gaan backpacken. Dit omdat de landen in dit continent vaak erg betaalbaar zijn, en ook zijn er veel verschillende accommodatie plekken. Hierdoor kun jij altijd wel een mooie plek vinden voor een overnachting die betaalbaar is, en die ook binnen jouw budget past. De eerste bestemming die wij kunnen aanraden voor jouw Backpacken in Azië reis, is Thailand. Thailand is een land met een enorm mooie cultuur, en ook is er voor ieder wat. Zo kun je bijvoorbeeld naar een van de eilanden gaan voor een full moon party en om de natuur te ontdekken, maar ook kun je naar Bangkok gaan om je in te leven in het drukke stadsleven. Je kunt ervoor kiezen om in een hostel te overnachten waarbij je vaak voor minder dan 10 euro per nacht al een overnachting kunt krijgen.

 

Vietnam

 

Naast Thailand, kunnen we ook Vietnam zeker aanraden. Vietnam heeft heerlijk streetfood en ook een prachtige cultuur. Je kunt ervoor kiezen om naar de hoofdstad toe te gaan waar dingen nogal druk kunnen zijn, maar waardoor er zeker altijd wat te beleven valt. Als je een echte liefhebber bent van eten, en een echte foodie bent, dan is het zeker aan te raden om Vietnam te bezoeken. Er zijn namelijk veel lekkere gerechten en maaltijd, en ook krijgt de lokale keuken altijd zeer goede beoordelingen. Verder kun je hier meer lezen over de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam

 

Cambodja

 

Ben je op zoek naar een land waar er goed vervoer is, veel hostels zijn, en er ook goed streetfood is? Kies er dan voor om naar Cambodja te gaan. Een aantal populaire bestemmingen in het land zijn Phnom Penh en Sien Raep. Sien Raep is een echte aanrader wanneer jij lekker wilt gaan backpacken, zo zal jij op deze plek veel andere backpackers ook tegenkomen. Wel kunnen wij aanraden om ten minste een aantal weken rond te reizen door Cambodja. Er is namelijk zo ontzettend veel moois te zien, en dit lukt gewoon niet in een aantal dagen. Zeker in de grote steden is het aanbod erg groot van hostels en van hotels, en heb je dus meer dan genoeg keus. Ook de voorzieningen en het vervoer is vrij goed geregeld voor een land in Azië.