Passion 4 Web
Sport

Beginnen met snowboarden? Hier 4 essentiële tips voor de beginnende snowboarder!

De pistes onveilig maken op je snowboard in een prachtig besneeuwd berggebied, of een snowpark betreden vol met uitdagingen om de vetste tricks te gooien. Je hier droomt hier al jaren van en nu is het moment; “ik wil beginnen met snowboarden!” Maar hoe begin je nou met snowboarden? De eerste stappen zetten is vaak lastig. Wij hebben daarom voor jou de belangrijkste zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten als je wil beginnen met snowboarden.  
 

 1. Volg snowboard lessen! 
  Snowboarden is een sport en een hele kunst om het te leren. Dit eist veel doorzettingsvermogen en discipline. Het is letterlijk vallen en opstaan. Daarom is het belangrijk om de juiste basis te leren en door te groeien naar het niveau waar je graag naar toe wilt. Voor de eerste stap hoef je niet persé naar het buitenland toe. Tegenwoordig zijn er meer dan 70 verschillende soorten indoor ski- en snowboardhallen in Nederland waar lessen worden gegeven 
   

 1. Welke spullen heb je nodig? 
  Sinds snowboarden bestaat is de kou zijn grootste vriend. Het is daarom van essentieel belang om het juiste materiaal en de juiste kleding te hebben. Stevige, warme en vooral waterdichte kleding zijn fundamenteel voor een beginnende snowboarder. Hierop volgend zijn de snowboardbindingenDe bewegingen die je als snowboarder maakt, worden doorgezet richting het board. Om je outfit compleet te maken is het handig om een skibril te dragen tegen de zon en een snowboardhelm voor de veiligheid.  
   

 1. Wat voor type snowboard heb je nodig? 
  Iedere snowboarder heeft een compleet eigen stijl en niveau. Hierop zijn verschillende categorieën gebaseerd die de richting bepalen waar je naartoe wilt gaan. Kijk daarom goed waar je ambities liggen! Er zijn drie categorieëndat diverse boards telt van beginner tot expert:   
   
  Freestyle: deze worden voornamelijk gebruikt voor tricks en rails in een snowparkDeze boards zijn over het algemeen wat kleiner en flexibeler in vergelijking met andere.  
  Freeride: de klassieke board, perfect voor poedersneeuw en off-piste. Doordat deze boards wat langer, breder en wat stijver zijn, is het ideaal voor hoge snelheden.  
  All mountain: de laatste categorie zijn de all-mountain boards. Deze zijn veelzijdig en geschikt voor alle terreinen en sneeuwcondities.  
   
  Kom erachter waar je ambities liggen en focus je daarop. Een concreet doel hebben bij snowboarden helpt!

 2. Welk profiel past bij het juiste snowboard? 
  Nu je weet welke richting je op wilt gaan is het belangrijk om bewust te zijn van je profiel. Wat is je lengte, gewicht en schoenmaat. Dit zal helpen bij het uitkiezen van een geschikt snowboard. De gouden regel: het is prima wanneer je snowboard ongeveer tussen je neus en schouder zit, maar weeg je gemiddeld meer of minder dan heeft dit invloed op de lengte van je board. 
   
  Voorbeeld: lichaamslengte 165 –170 cmgewicht 60 –70 kg heb je een snowboardlengte van ongeveer 140- 145 cm nodig