Passion 4 Web
Image default
Meubels

Beste alternatief voor een nieuwe bank

Is je bank ernstig toe aan vervanging of ben je er gewoon op uitgekeken? De meeste mensen kiezen er dan voor om naar de woonboulevard te rijden en een nieuwe bank te kopen. Je kunt het oude meubelstuk ook een nieuw leven inblazen! Kies ervoor om bij je lokale stoffeerder in Limburg je bank opnieuw te laten bekleden.

Duurzaam alternatief

Als je je bank laat herstofferen verleng je de levensduur van het meubelstuk. Dit kun je doen als je nog erg gehecht bent aan de bank of wanneer hij simpelweg nog te goed is om weg te doen. Wanneer je je bank opnieuw laat stofferen draag je bij aan een duurzame toekomst. Doordat er geen nieuwe bank voor jou gemaakt hoeft te worden, verminder je de CO2 uitstoot van de productie van de nieuwe bank, en de vernietiging van de oude. Bij het stofferen van je oude bank wordt elk stukje stof optimaal gebruikt en dus voorkom je ook verspilling.

Authentiek beroep

Meubels stofferen kun je zelf doen, dit is vaak een ingewikkelde en langdurige klus. Je kunt er beter voor kiezen dit te laten doen door een professional. Het verwijderen van oude bekleding en nieuw aanbrengen van de stof dient namelijk ontzettend secuur te gebeuren. Helaas verdwijnt dit authentieke beroep steeds meer op de markt, net zoals bijvoorbeeld de timmerman en schoenmaker. De eigenaren van de eeuwenoude familiebedrijven gaan met pensioen en er komt niet meer snel een vervanger voor terug. De nieuwe generatie kiest er eerder voor om te gaan studeren in plaats van werken in de landelijke provincies. Wanneer je voor de optie kiest om je meubels te laten stofferen, kies je niet alleen voor de duurzame optie, je helpt ook nog eens bij het preserveren van een eeuwenoude ambacht!