Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Een ochtendroutine, dit is waarom hij zo belangrijk is

Een ochtendroutine, dit is waarom hij zo belangrijk is

Je hoort steeds vaker dat mensen super vroeg opstaan om hun dag te beginnen met een ochtendroutine. Dit klinkt verschrikkelijk wanneer je geen ochtendmens bent. Toch hebben deze mensen wel iets belangrijks ontdekt. Dit is waarom een ochtendroutine zo belangrijk is en hoe jij dit kunt doen als je voor 8 uur niet te genieten bent.

 

Een ochtendroutine die bij je past

Een goede ochtendroutine ziet voor iedereen anders uit. Je hoeft je dus niet vast te houden aan de ochtendroutine die voor iemand anders werkt. Over het algemeen hebben alle ochtendroutines enkele dingen met elkaar gemeen. Ten eerste bevat elke goede ochtendroutine een opgemaakt bed en gepoetste tanden. Daarnaast werkt het voor veel mensen goed om hun telefoon aan de kant te laten liggen en eerst bewust wakker te worden, eventueel een oefening voor mindfulness te doen en een goede bak koffie bij te drinken. Een goede bak koffie kun je gemakkelijk zetten met een Nespresso machine, Nespresso cups kopen doe je gemakkelijk online. Zo lanceer je de dag in de juiste richting!

 

Voordelen van een goede ochtendroutine

Met een goede ochtendroutine begin je je dag goed. Je bent productiever en positiever. Je neemt controle over je planning en focust je daardoor beter op wat belangrijk is. Zeker wanneer je tijd besteedt aan het opschrijven van je gedachten en het plannen van je dag. Dit kwartiertje dat je er aan kwijt bent, bespaart je de rest van de dag tijd en levert je zelfs van alles op.

 

Ochtendroutine voor de avondmens

Nu kan het zijn dat je een avondmens bent en productiever bent in de namiddag of avond. Ook dan is het goed om een ochtendroutine te hebben. Deze verschilt niet van de ochtendroutine van iemand de vroeg opstaat. Het verschil is dat je later opstaat omdat je waarschijnlijk ook later naar bed bent gegaan. 

 

https://www.koffiecupster.nl/