Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Bewindvoering aanvragen dementie

Bewindvoering aanvragen dementie

Het kan zijn dat iemand zijn financiële zaken niet meer kan regelen, bijvoorbeeld omdat die persoon last heeft van dementie. Dat betekent dat die persoon geholpen moet worden en dat er een bewindvoerder is die over het vermogen van die persoon gaat. Veel mensen vragen zich echter af hoe er wordt geregeld wie een bewindvoerder wordt. In dit artikel geven we daar meer informatie over, zodat u precies weet hoe dit in elkaar steekt.

Bewindvoering Rotterdam: volmacht of levenstestament

In veel gevallen heeft de persoon met dementie alreeds een volmacht of levenstestament opgemaakt. Bij de notaris wordt dan vastgelegd wie de financiële verantwoordelijkheid krijgt, mocht er sprake zijn van dementie of een ander probleem. bewindvoering Rotterdam kan u overigens van meer informatie voorzien. Mocht er nog geen testament of volmacht zijn opgemaakt. Dan is er dus nog niemand aangewezen en in die gevallen gaat de kantonrechter bepalen wie de verantwoordelijk krijgt over de vermogens.

Bewindvoering Breda: u heeft nog tijd om te bepalen

Het punt van dementie is dat er sprake is van een glijdende schaal. Dat betekent dat u nog niet gelijk gaat aftakelen en meteen wilsonbekwaam bent. In veel gevallen is er dan ook nog altijd de mogelijkheid om de zaken te regelen, voor het geval u echt helemaal dement wordt en volledig wilsonbekwaam wordt verklaard. Het is dan verstandig om alvast uw wensen vast te leggen. Doe dit zo snel mogelijk. Bewindvoering Breda: kan u daar overigens ook bij helpen, als u het lastig vindt om dit zelf te regelen.

Bewindvoering aanvragen dementie

bewindvoering aanvragen dementie dementie kan geregeld worden, maar het is soms wel lastig aangezien Nederland een land is wat bekendstaat om de vele financiële rompslomp. Omwille van die reden kunt u er dus ook voor kiezen om hulp te vragen. Wij kunnen u ermee helpen.

https://www.fimar.nl/