Passion 4 Web
Image default
Vakantie

Crèche in Den Haag

Sinds vorige jaar heb ik weer een nieuwe baan. Als alleenstaande moeder die 5 jaar niet gewerkt heeft was dat voor mij echt een grote stap. Ik kon gelijk aan de slag, maar ik moest een crèche in Den Haag regelen. Want ik kon mijn twee kinderen, van 2 en 5 jaar, natuurlijk niet mee nemen na werk. Mijn buurvrouw had zelf haar kinderen op Road2School zitten. Ze was daar erg lovend over, dus ik ging er een kijkje nemen met mijn twee zonen

Ontwikkeling centraal

Mijn zoontje van 5 jaar, zat al in de kleuterklas. Voor hem zocht ik een na schoolse opvang voor twee dagen. Voor mijn zoontje van twee zou dit een grotere stap zijn. Die was nog niet gewend om gescheiden te zijn van zijn moeder of oma. Ik vond het dan ook heel spannend om samen met hem de dag te beginnen in “Vlinder groep”. Het voelde net alsof ik weer voor het eerst naar school ging. Road2school, het kinderdagverblijf in Den Haag . heft 3 groepen: 0 t/m 2 jaar, 2 t/m 5 jaar en een BSO van 5 t/m 13 jaar. Het centrale thema van Road2school is, dat iedereen leert op zijn eigen manier.

De Vlinder

We begonnen met een kringgesprek. De kinderen konden iets vertellen over hun weekend. Als ze een vraag hadden werd hen geleerd om hun vinger op te steken. Daarna mochten ze zelf kiezen of ze wilden spelen in de speelhoek of in de bouwhoek. Ontdekken en leren spelen is erg belangrijk op deze crèche in Den Haag. Daarnaast krijgen de kinderen veel aandacht, omdat het kleine groepen zijn. Dat was voor mij echt een plus punt.

BSO

Uiteindelijk heeft mijn zoontje van 5 meer moeite dat zijn moeder weer werkt. Hij gaat 5 dagen in de week naar school en 2 dagen in de week naar de BSO. Hoewel hij daar vriendjes heeft, speelt hij toch liever thuis. Wat ik ook heel goed begrijp. Maar ik denk dat dit een hele goede ontwikkeling voor hem is. Nu leert hij spelen in een groepsverband, in plaats van thuis met alleen de iPad. Ik ben erg te spreken over de kinderopvang in Den Haag. Mijn kinderen leren samen te spelen. Dat is een hele fijne ontwikkeling om te zien.

Gerelateerde artikelen

Beleef nu een onvergetelijke safari in Zuid-Afrika

Telescoopstelen van Telewashwinkel

Bij deze kampeerspecialist kun je een vouwwagen naar wens kopen